5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Kene kartı dağıtımı başlıyor

YOZGAT'A 30 BİN KENE ÇIKARMA KARTI GELDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından kene çıkarmada kullanılmak üzere hazırlanan kartlar, İl Sağlık Müdürlükleri'ne gönderildi.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, Yozgat'a 30 bin kene kartı geldiğini ve pazartesi gününden itibaren dağıtıma başlayacaklarını söyledi.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, Yozgat'ın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığında yüksek risk taşıyan illerden biri olduğunu belirterek, "Kene ve KKKA ile mücadelede bakanlığımız bir adım daha atarak kene çıkarma kartları aldı ve bize gönderdi. Biz de özellikle kırsal kesimde sağlık merkezlerine uzak olan kesimlerdeki vatandaşlarımızdan her haneye bir tane olacak şekilde kapı kapı dolaşıp kartları dağıtacağız" dedi. Kene kartı kullanmaktaki amacın, yapışan kenenin bir an önce vücuttan

uzaklaştırması olduğunu ifade eden Sağlık Müdürü Uyanık, "KKKA hastalığında önemli etkenlerden bir tanesi doğru şekilde kenenin vücuttan en kısa sürede çıkarılmasıdır. Bu kartlardaki amaç da budur. Kart kullanılarak yapılan çıkarmalarda kene ile el teması olmadığı için risksiz ve doğru bir şekilde kenenin vücuttan uzaklaştırılması sağlanıyor. Kartı kullanıp keneyi çıkardıktan sonra vatandaşlarımızın takip edilmesi için sağlık kuruluşlarına gelmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Kartların tek kullanımlık olmadığına değinen Dr. Uyanık, "Kart, kullanımdan sonra 10'da 1 oranında sulandırılmış çamaşır suyu içerisinde birkaç dakika bekletilip dezenfekte edildikten sonra tekrar kullanılabilir. Kartlar bugün elimize geçti, yarın ve hafta sonu planlamasını yapıp dağıtıma başlayacağız. Kartları en kısa süre içerisinde vatandaşlarımıza ulaştıracağız" dedi.

YOZGAT'A 30 BİN KENE ÇIKARMA KARTI GELDİ
YOZGAT'A 30 BİN KENE ÇIKARMA KARTI GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 20:45:03
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 09:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?