7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Kene korkusu tavuk satışlarını vurdu!

Yozgat'ta vatandaşlar keneden dolayı pikniğe gitmeyince tavuk satışları düştü.

Yozgat'ta beyaz et satışı yapan şarküteriler, vatandaşların keneden dolayı korktuğu ve pikniğe çıkmadığını bu nedenle de tavuk satışlarının düştüğünü söylediler.

Geçen yıl tatil günlerinde ortalama günlük 100 kilo kanat, baget satışı yaparken bu yıl bu satışların yarı yarıya düştüğünü belirten şarküteri işletme sahipleri, "Vatandaş keneden dolayı pikniğe çıkmış ve dolayısıyla da satışlarımız düşüyor" dedi.

Yozgat İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, vatandaşların keneye karşı gereken tedbirini aldıktan sonra istediği gibi pikniğe gidebileceğini, kene var diye doğadan uzak kalmanın doğru olmadığını belirterek, "Kene insanların üzerine gelebilir, doğal bir olaydır. Burada vatandaşlarımız paniklemeden keneyi üzerinden uzaklaştırabilir. Kene ısırdı ise en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edebilir. Kene ile yaşamayı öğrenmek zorundayız" dedi.

Pikniğe giden vatandaşlar, piknik masalarını kullanmalarının daha iyi olacağını belirten Ayyıldız, "Pikniğe giden vatandaşlarımız, piknik masalarını kullansınlar, yada çimlere değil, çimlerin üzerine serdikleri örtülerin üzerine otursunlar. Beyaz renkli elbise giyip, paçalarını çoraplarının içine koyarak tedbiri elden bırakmasınlar. Ayrıca piknik dönüşü mutlaka üzerlerini kontrol etsinler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 17:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?