6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Kene timi iş başında

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelere karşı 'kene timi' oluşturarak çalışmalara başladı. Ekipler köyleri tek tek dolaşarak halkı bilgilendirirken, ahır ve hayvanları da ilaçlıyor.

Yozgat Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, Başıbüyüklü köyünü ziyaret ederek KKKA hastalığına neden olan keneler hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Havaların ısınmasıyla birlikte kenelerin hareketlenmeye başladığını ifade eden Ertuğrul, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız ve valiliğimizin desteği ile köylerde keneye karşı mücadele çalışmalarına başladık. Köylerimizde çiftçilerimizle toplantılar yaparak kene hakkında bilgi veriyor, gerekli tedbirleri almalarını istiyoruz" dedi.

"KENELERLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ"

Halkın sorularına da cevap veren Ertuğrul, mücadele konusunda herkesin daha duyarlı olması gerektiğini belirtti. Ertuğrul, "Paniğe kapılmadan kenelerle yaşamayı öğrenmeliyiz. Biz kenelere karşı gerekli tedbirleri alıp yaşamımıza olduğu gibi devam edeceğiz. Vücudumuza kene yapıştığında kendimiz de çıkartabiliriz. Keneyi vücudumuzdan ne kadar erken çıkarırsak o kadar iyidir. Keneyi çıkardıktan sonra mutlaka ve mutlaka üç gün içerisinde en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmemiz gerekiyor" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri daha sonra vatandaşlara ilaçlamanın nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgi vererek hayvanları ve ahırları ilaçladı. İlaçlamadan dolayı memnuniyetini dile getiren çiftçiler ise, "Tarım İl Müdürlüğü ekipleri her yıl gelerek hayvan ve ahırlarımızı ilaçlıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?