7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Kene vatandaşları tedirgin etti

Yozgat'ta kenenin yoğun olarak görüldüğü bölgelerde yaşayan vatandaşlar, ölümlerin görülmesi üzerine tedirginlik yaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde kafasından kene ısırması sonucu hayatını kaybeden Selma Karahan'ın kasabasındaki vatandaşlar, devletten kene konusunda çözüm bekliyor. Bayındırhöyük kasabasında yaşayan Şükrü Akdemir, kendisini gece yatarken kene ısırdığını belirterek, "Traktörle Çekerek Devlet Hastanesi'ne gittim. Orada doktorlar keneyi çıkardı. Kasabada herkesin traktörü veya bir aracı yok. Bu nedenle kene ısırmalarında sabaha kadar bekliyoruz" dedi.

Fatih Batuk isimli vatandaş ise kenenin Mart ayı içerisinde görülmeye başladığını kaydederek, "Devlet sadece hayvanlar için ilaç dağıttı. İnsanlar için ise kasabada ölüm olayı görülünce geldiler. Cenaze defnedilmeden kasabada sprey dağıttılar. Bizlere sadece araziye çıkmayın deniliyor. Biz geçimimizi araziden sağlıyoruz. Bu konuda daha iyi tedbirlerin alınması gerekir" diye konuştu.

Kene ısırma sayısının her geçen yıl biraz daha arttığını ifade eden Batuk, "Biz sürekli kenelerle iç içe olmak durumundayız. Geçimimizi hayvancılık ve çiftçilikle yaptığımız için mecburen araziye çıkmak zorundayız. Ben her gün üzerimde kene öldürüyorum. Keneden kurtulmanın yolu sadece insanlara sprey dağıtmakla, hayvan ve ahırları ilaçlamakla çözülecek bir durum da değil. Arazide o kadar çok kene varki yere oturduğun anda üzerinize geliyor. Bu nedenle araziye çıkmaya korkuyoruz. Halkımız kene konusunda hala yeterli bilgiye sahip değil, sağlık ve tarım bakanlığı görevlileri tam bilgi vermiyorlar. Ölümler olmasına rağmen vatandaşlar bu kene bir şey yapmaz diyor" şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 18:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?