7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Keneyi keklik avlayacak!

Orman Bakanı Eroğlu, kene tehlikesine karşı keklik ve sülün yetiştirilmesi amacıyla eylem planı hazırladıklarını açıkladı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM kulisinde gazetecilerle yaptığı sohbette Tarım ve Sağlık bakanlıklarıyla ortak hazırladıkları keneye karşı eylem planını anlattı.

Planın ayrıntılarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirten Eroğlu, keklik ve sülün yetiştiriciliği, belirli hayvanların avlanmasının sanırlandırılması, vatandaşın eğitimi ve kene konusunda uzman kişilerin medyada yer alması gibi önlemlerin strateji planının bazı parçaları olduğunu belirtti.

Bu çerçevede Yozgat ve Afyonkarahisar’da keklik yetiştirmek için merkezler açtıklarını belirten Eroğlu, “Bunlar mutlaka yaygınlaştırılacak” diye konuştu.

‘Ezmemek, parçalamamak gerekiyor’

Almanya’da da kene bulunduğunu dile getiren Eroğlu, “Almanya’da eczanelerde keneyi çıkaracak aletler, cımbız gibi şeyler var. Vatandaşlara keneden nasıl kurtulacağı anlatılıyor, eğitiliyor. Kenenin kısa zamanda uygun şekilde çıkarılması gerektiğini vatandaşa anlatmalıyız. Kati suretle ezmemek, çıkarırken parçalamamak gerekiyor. Çünkü ölürken kusuyor ve içindeki virüs kana karışıyor. Kene yapıştıktan sonra 5-6 saat içinde çıkarıldığında problem olmuyor” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 09:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
misafir IP: 212.175.115.xxx Tarih : 21.07.2008 16:18:24

keklik ve sülün tesisleri tokat erbaa da hizmete girmiştir