7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Kent Konseyi kuruldu

Yozgat'ın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesini sağlayacak, toplumun tüm kesimlerinin birer temsilci ile temsil edildiği Yozgat Kent Konseyi kuruldu.

Kent konseyinin kurulması için İl Özel İdare Meclis Salonu'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, sivil toplum örgüt temsilcileri, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda kent konseyinin görev ve sorumluluklarının anlatılmasından sonra bir konuşma yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kent konseyi ile birlikte toplumun tüm kesimlerinin fikir ve önerilerinin bir yerde toplanacağını belirterek, "Kent konseyi ile birlikte hemşehricilik sistemi de hayata geçmiş olacaktır. Kent konseyinde alınacak kararlar belediye meclisinde değerlendirildikten sonra hayata geçirilecektir. Bu çalışma aynı zamanda şehrin gelişimine, toplumunda katkısı alınmış olacaktır" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, tüm hizmetlerin vatandaş odaklı olması için büyük çaba sarf ettiklerini kaydederek, "Kent konseyinde toplumun her kesmi bir şekilde temsil edilmektedir. Ayrıca vatandaşımızın görüş ve önerileri de kent konseyinde ele alınacaktır. Öneriler görüşüldükten sonra ilgili yerlere ulaştırılacaktır. Kent konseyinin hedefi, şehirde yaşayan tüm vatandaşların isteklerine cevap vermektir ve şehrin gelişmesine katkısını almaktır" şeklinde konuştu.

Toplantıda, kent konseyi yürütme kurulu seçilirken, kurulun ayda bir olarak toplanması kararlaştırıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 17:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?