8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Kentin vitrini yenileniyor

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, E-88 yoluna yakın kısımda yıkılmaya yüz tutmuş harabe evlerinin yıkılması yönünde çalışma başlattıklarını, Yozgat'ın vitrini olan Ankara ve Sivas caddelerinin güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Köseoğlu Mahallesi'nde yıkım gerçekleştirilen alanda incelemelerde bulunan Başkan Başer, belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Başkan Başer, "İlimizde çok ciddi gelişmeler var. Özellikle bu yıl içerisinde eski sanayi sitesinde yapılan kentsel dönüşüm projesi ve diğer mahallelerimizde de yıkılmaya yüz tutmuş harabe evleri kamulaştırarak yıkımını sağlıyoruz. Tabi kamulaştırılan yerlerin sahiplerini de mağdur etmiyoruz. Onların rızalarını alarak para ya da arsa karşılığı anlaşıyor ve buraları yıkıyoruz." dedi.

Başkan Başer, şöyle devam etti: "E-88 yolu şehrimizin içerisinden geçtiği için Sivas ve Ankara istikametine seyahat eden vatandaşlar buralardaki harabe evleri görünce Yozgat'a bakış açıları farklı olabiliyordu. Fakat eski sanayi sitemizin yerine kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak yeni konutlar ve Köseoğlu Mahallemizden adliye sarayına doğru kısımda yer alan harabe evlerin yıkılarak yeni bir yol olarak kazandırılması, etrafına yapılacak dinlenme yerleri, oyun parkları ile şehrimize ayrı bir hava, ayrı bir renk, ayrı bir güzellik katacaktır. Şehrimizin vitrini diye tabir edilen bu güzergahtan doğu ya da batıya seyahat eden vatandaşlar Yozgat'ı modern bir şehir olarak göreceklerdir."

Yapılan çalışmaları halkın isteği doğrultusunda gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Başer, Vatandaşlarımızın bu bölgede bulunan metruk binaların tehlike saçtığını ve çirkin görüntü oluşturduğunu belirtmeleri üzerine biz de harekete geçerek böyle bir çalışma başlattık. İnşallah şehrimiz için hayırlı ve Uğurlu olur." şeklinde konuştu.

...
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2013 Salı 18:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?