7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Kepçe ve yükleyici sevinci

Yozgat İl Özel İdaresi, köy altyapılarında kullanmak üzere aldığı kepçe ve yükleyici törenle hizmete sundu.

Yozgat İl Özel İdaresi 2. Kısım’da düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, İl Genel Meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi çalışanları katıldı. Törende yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, köy altyapıları ve KÖYDES çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Yanık, "İl Özel İdaresi’ne ait 3 adet kazıcı kepçemiz vardı. Bu kepçelerimiz İl Özel İdaresi tarafından yapılan bölünmüş yollarda kullanılmaktadır. İl Özel İdaresi tarafından yürütülen diğer hizmetlerde bir aksama yaşanmaması için 207 bin YTL'ye yeni bir kazıcı kepçe aldık. Yine tamir atölyemizde çalışan işçilerimiz, büyük iş makinelerinin tamir ve bakımlarını yapmaktadır. Bu nedenle ağır araçların taşınmasında zorluk yaşanıyordu. Bu zorluğu ve işçilerimizi bel fıtığı gibi meslek hastalıklarından korumak amacıyla 67 bin YTL'ye bir tane de taşıyıcı aldık" dedi.

Yozgat İl Özel İdaresi’nin makine parkındaki araçları gençleştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Yanık, "Nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin tüzel kişiliklerinin kaldırılması dolayısıyla bu belediyelerin makine parkları özel idarelere devredilecek. Böylelikle makine parkımızdaki yenileme çalışmalarını bir süreliğine erteledik" dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Yanık, işçilerin daha iyi ve hijyenik ortamda yemek yemelerini sağlamak amacıyla yemekhane ve misafirhaneyi yenilediklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek kepçe ve yükleyici hizmete sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 21:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kılıçarslan IP: 88.247.34.xxx Tarih : 7.08.2008 10:39:23

Yeni alınan iş makinalarının Yozgat'ımıza hayırlı olmasını temenni ederim.