6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Kimlik numarası onlara yaradı!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) T.C. kimlik numarası şartı, Yozgat'ta fotoğrafçıların işine yaradı.

YSK'nın nüfus cüzdanında 'T.C. kimlik kartı' şartı araması üzerine, nüfus müdürlüklerinde, nüfus cüzdanı değişiminde 2 vesikalık fotoğraf istenmesi fotoğrafçıların işine yaradı. Yozgat'ta fotoğrafçılık yapan Yusuf Yılmaz, kış aylarının verdiği bir durgunluk ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle işlerin tam durma noktasında olduğu sırada seçim için T.C. numarası şartının işlerini bir anda artırdığını söyledi. S

eçimde T.C. kimlik numarası şartının fotoğrafçılar için araçlarda yapılan ÖTV indirimi gibi olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu şart bizim tüm fotoğrafçıların işlerini biran da artırdı. YSK daha sonra aldığı kararla onaylı aile toplum kağıdı istemesi işimizi biraz azaltsa da, vatandaşlar genelde aile toplum kağıdı yerine nüfus cüzdanı değiştirmeyi tercih ediyor. Bu da bizim işimizi artırıyor. 20-25 yıldır vesikalık fotoğraf çekinmeyen vatandaşlar dahi nüfus cüzdanı değiştirmek için fotoğraf çekiyor. Bu yoğunluğun seçim 27 Mart tarihine kadar süreceğini ümit ediyoruz" dedi.

Alper Fotoğraf Stüdyo Sahibi Yusuf Yılmaz, 8 fotoğrafı 5 TL'ye çektiklerini ayrıcı hediye olarak fotoğraf çekinen vatandaşları 10x15 cm boyunda fotoğraf hediye ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 19:50:23
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 20:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?