6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Kınalı kuzular dualarla uğurlandı

Yozgat'tan vatani görevini yapmak için birliklerine teslim olacak 1989/3 tertip Mehmetçikler, ellerine kına yakılarak davul zurna eşliğinde gönderildi.

Yozgat'ta yüz yıldır devam eden gelenek gereği askere giden Mehmetçiklere kına yakılıyor. Annesinin saçına kına yakıp "Vatan için gerektiğinde kurban ol" diyerek asker ocağına gönderdiği ve Çanakkale Savaşı'nda şehit olan Yozgatlı Kınalı Hasan'ın torunları da onun izinde gidiyor.

Yozgatlı Mehmetçik adayları, bu kutsal görev öncesi yaşadıkları köy, kasaba ve şehirlerde kına yakma merasimi ve müzik eşliğinde çekilen halaylarla birliklerine uğurlanıyor. Yozgat'ın Aşağı Nohutlu Mahallesi'nde vatani görevini yerine getirmek için gün sayan Metin Demirel ve halasının oğlu Emre Karaaslan'da ellerine kınalar yakılarak uğurlandı.

Hüzünlü görüntülerin de yaşandığı asker uğurlama töreninde, askerliği Manisa merkeze çıkan Metin Demirel ve Emre Karaaslan, "Vatan borcunu ödemeye gidiyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. Gerektiğinde canımızı seve seve vermeye hazırız" dedi.

Baba İsmail Demirel de, 20 yaşında bir genç yetiştirip askere göndermenin gururunu yaşadığını belirterek, "Tüm gençlerimizin hayırlısı ile vatani görevini layıkıyla yapıp dönmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.

Metin ve Emre'ye kına yakılıp dua edildikten sonra gençler çalan müzik eşliğinde doyasıya eğlenirken, sık sık 'şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'en büyük asker bizim asker" sloganları atıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 15:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?