5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Kiracıların ikamet çilesi

YOZGAT'TA KİRACILARIN İKAMET ÇİLESİ

Yozgat'ta kiracıların ikamet belgesi alması çileye dönüşüyor.

Yozgat'ta kiracılar, taşındığında ikametini taşımayınca, boşalan konutlara taşınan diğer kiracıları sıkıntıya sokuyor.

Yozgat'ta Tekke Mahallesi'nden Yukarı Nohutlu Mahallesine taşınan Fatih Aksoy, taşındığı evi boşaltan kiracının ikametini taşımadığı için çocuğunu okula yazdıramadığını ve yeni ikamet belgesi alamadığını söyledi.

Aksoy, okul müdürünün kendisinden ikamet belgesi istediğini belirterek, "Nüfus müdürlüğüne gittiğimde ise, taşındığım evde başka bir vatandaş ikamet ediyor gözüktüğü için ikamet belgesini vermediler. Nüfus müdürlüğü bana ya o evi boşaltan şahsı bulacaksın yada bir abone alacaksın diyor. Param olmadığı içinde abone olamadım. Biz her taşındığımızda bir abonemi almamız gerekiyor? Nüfus müdürlüğünün buna bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Taşındığı evi boşaltan İsmail Çaylak'ı bulduğunu ifade eden Aksoy, "İsmail Çaylak beyde taşındığı evde bir başkasının gözüktüğü için ikametini alamadığını söyledi" dedi. İsmail Çaylak, kendisinin Fatih Aksoy'un taşındığı evi 6 ay önce boşalttığını belirterek, "Benim de taşındığım evde kiracı gözüküyor, Nüfus Müdürlüğü'ndeki memurlar, taşındığın evi boşaltan şahsı bul dediler. Ancak vatandaşa bir türlü ulaşamadım. Bende şuanda ikamet taşıması yapamıyor ve ikamet belgesi alamıyorum. Bu nedenle nüfus müdürlüğünün buna bir çözüm bulması gerekir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 15:11:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 18:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?