7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Kısa dönem erler yemin etti

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda 104 kısa dönem er, törenle yemin etti.


Yozgat Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, daire müdürleri, askeri personel ve yemin eden erlerin yakınları katıldı. 104 acemi erin yemin etmesinden sonra İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün bir konuşma yaptı. Albay Akgün, anne babalara seslenerek, "Yaklaşık 4 hafta önce kutsal vatani görevini yapmak için bizlere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız, Türk bayrağı ve silah üzerine el koyarak yemin etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında vatan hizmetini yerine getirmek için bu kutsal ocağa, heyecanla, coşkuyla gelen evlatlarınız karşınızda dimdik durmaktadır" diye konuştu.


Daha sonra bir konuşma yapan Vali Amir Çiçek, Türk evlatlarının vatanın her köşesinde kutsal vatan görevini seve seve yapacağını belirterek, "Bu evlatlarımız, bugün Yozgat'ta vatani görevine başlarken, gerektiğinde vatanın her köşesinde askerliğini yapmaya hazırdır" dedi.


Törende 4 haftalık eğitim süresince başarı gösteren erler ödüllendirildi. Törende şiir okuyan, ilköğretim okul öğrencisi Nisa Eraslan'ın hediyesini ise PKK terör örgütünün Dağlıca baskınında şehit düşen Er Lokman Eker'in babası Ali İhsan Eker verdi. Eker, "Vali ve İl Jandarma Komutanı'na teşekkür ediyorum. Benim Lokman'ımın kanı yerde kalmadı. Ben bir şehit babasıyım. 70 gün oldu. Benim Lokman'ımla çarpışanlar halen çarpışıyorlar. Oğlumun kanının yerde kalmayacağına ben inanıyordum. Vatan sağolsun, sadece, PKK'ya PKK, teröre terör demeyen hainlere yazıklar olsun diyorum. Vatanımız sağolsun" dedi. ,


Şehit Babası Ali İhsan Eker'in konuşması, salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Tören sonunda erler ve yakınları birbirlerine sarılarak hasret giderdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 03:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?