6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Kışın cilt daha fazla bakım istiyor

Yozgat Devlet Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bilge Kıraç, kış aylarında soğuk hava ve suyun ciltte rahatsızlıklara neden olduğunu belirterek, “Kışın mümkün olduğunca cildin soğuk sudan korunması gerekir” dedi.

Açıklamalarda bulunan Uzman Dr. Bilge Kıraç, kış aylarında soğuk hava ve su sebebiyle ciltte meydana gelen rahatsızlıklardan dolayı insanların hastaneye müracaat ettiğini söyledi.

Dr. Kıraç, "Hastalarımızı muayene ettiğimizde, hastalık çok ileri bir vaka ise tıbbi tedavi, ileri vaka değilse bol bol nemlendirici öneriyoruz. Bu önerilerimizle çok fayda gördüklerini düşünüyoruz. Kendi haline bırakılırsa soğuk hava ve su nedeniyle tahrişler devam edecektir. Kışın görülen ciltteki tahrişat çok önemli hastalık arz eden bir durum değil. Doğa şartlarıyla ilgili bir durumdur, tedavisi de mümkündür" dedi.

Nemlendiricilerinde cilde uygun olanının kullanılması, her nemlendiricinin cilde uygun olmayabileceğini ifade eden Dr. Kıraç, "Kozmetik olarak pek çok nemlendirici bulunuyor. Bunların uygun olanı ve olmayanları var. Bu nedenle bazı nemlendiriciler alerji yapabilir. Bunun için hekime danışılarak kullanılması daha uygun olacaktır" dedi.

Kışın cildin soğukla temasının mümkün olduğunca kesilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Kıraç, "Soğuktan korunmak için yüzü kapatacak şekilde atkı sarılmalı, bere giyilmeli, ellere eldiven takılmalıdır. Yani soğukla cildin teması kesilmelidir. Ellerin mümkün olduğunca az sıklıkla yıkanması, sıvı sabun, deterjan, çamaşır suyu gibi maddelerle temasının engellenmesi gerekiyor. Mümkünse kalıp sabunların kullanılması ve her suya temastan sonra ve dışarı çıkarken nemlendirici kullanılmasını öneriyoruz" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 13:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?