8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Kışın doğacak bebekler için hazırlık

Yozgat Valisi Amir Çiçek, aldıkları tedbirler kapsamında kış mevsiminde doğum yapacak gebe kadınların tespitinin yapıldığını belirterek, “Yolların kapanma ihtimaline karşı, kadınlar doğum öncesi il ve ilçe merkezlerindeki sağlık kuruluşlarında doğum yapıncaya kadar misafir edilecek” dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, vatandaşların kış mevsimini sorunsuz, daha rahat ve sağlıklı geçirmeleri için kış tedbirleri aldıklarını söyledi.

Valilik başkanlığında ilgili kurumlarla bir toplantı yapılarak kış tedbirlerini alındığını ve görev dağılımının yapıldığını belirten Vali Çiçek, "Şiddetli bir kar yağışında yollar kapandığında, ulaşımı ve haberleşmeyi kesebilecek bir durumda nasıl hareket edilmesi gerektiğini belirledik. Karla mücadele ekipleri İl Özel İdaresi, karayolları ve Devlet Su İşleri bünyesinde oluşturuldu. Şu anda hazır bulunan ekipler, ilçelerde kaymakamlık, merkezde ise ilgili vali yardımcısı kontrolündedir. Orada elektrikler kesildi anında ÇEDAŞ müdahale edecek. Aynı şekilde iletişim kesildiğinde vatandaşın haberleşmesini sağlayacak" dedi.

Şiddetli kar yağışlarında yolların kapandığını, köy ve beldelerle ulaşımın sağlanamadığına dikkat çeken Vali Çiçek, "Yolu kapanan köylerde her hangi bir vatandaşımızın sağlık sorunu yaşamaması için İl Sağlık Müdürlüğümüz tedbirini aldı ve acil önlemler anında yapılacak. Valilik olarak bir çalışma yaptırdık. Merkez, ilçe, belde ve köylerde Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında doğum yapacak kadınların nerelerde oturdukları ve ne zaman doğum yapabileceği tespit edildi. 4 ay içerisinde doğum yapabilecek hanımlarımızın sağlıklı bir doğum yapabilmeleri için eylem planı yaptık. Yozgat genelinde bu 4 ay içerisinde doğum yapabilecek anne adaylarının sayısı 644'tür. Doğum yapacak bayan istiyorsa doğundan 20 gün önce ilçede veya merkezde bir misafirhanede misafir edeceğiz. Doğum günü yaklaştığı zaman doktora ulaşması daha kolay olacaktır. Bu durum da hanımlarımız sıkıntı çekmeyecek ve kar yağışının çok olduğunda bile sıkıntı yaşamayacağız. Ben tüm halkımızın rahat ve sağlıklı bir kış mevsimi geçirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 20:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?