6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Kitap kampanyası tam gaz

DenizBank ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Bin Köye, Yüzbin Kitap" projesi Yozgat Tarım İl Müdürlüğünde düzenlenen törenle başladı.

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen kitap teslim törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, DenizBank Orta Anadolu Bölge Satış Müdürü Hasan Ferit, Deniz Bank Yozgat Şube Müdürü Mustafa Baran, Tarım Bankacılığı Bölge Sorumlusu Memduh Demirel, ve kitap dağıtımı yapılacak köylerin tarım danışmanları ile köy muhtarları katıldı.

Proje hakkında bilgiler veren DenizBank Orta Anadolu Bölge Satış Müdürü Hasan Ferit, Tarımın ülke ekonomisi için kritik önem taşıdığını belirterek, tarım seferberliği'ni ve bu kapsamda da "Bin Köye, 100 bin Kitap" projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Ferit,”Yayımlanan tarımsal içerikli kitaplar ve seçilen köylerdeki zirai danışmanlar aracılığıyla, üreticimizin bilgilenmesini sağlayarak; yapılan üretimin daha bilinçli ve daha verimli bir hale gelmesini hedefliyoruz. Üreticilerimize katkı sağlayabilirsek, ne mutlu bize" dedi.

Tarım Seferberliği boyunca üreticilerin Petrol Ofisi'nden 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alabilecek ve üretici kart ile 100 TL ve katlarında yaptıkları harcamalar sonucunda çekiliş hakkı kazanarak yüzlerce hediye kazanma şansına sahip olacaklarını belirten Ferit, "18 Ağustos ve 24 Eylül 2009 tarihlerinde yapılacak çekilişlerde, toplam 8 traktör, 80 akaryakıt çeki, 80 seramatik cihazı, 80 cep telefonu sahiplerini bulacak" şeklinde konuştu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, il genelinde yaşayan nüfusun yüzde 70'inin tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sağladığını kaydetti. Bugün buradan başlayan kampanya ile çiftçilerin önemli bir eksikliğinin giderilmiş olacağının altını çizen Vali Çiçek,” Ülkemiz ekonomisi için hayati önem taşıyan tarım sektöründe üretici çiftçilerinin bilinçlenmesini, yapılan çiftçiliğin ve ürün kalitesinin yükseltilmesini bu tür kampanyalar desteklemektedir. Yozgat çiftçisinin teknolojiyle buluşması gerekmektedir. Çiftçimizin her zaman eğitime ihtiyacı vardır. Tarım danışmanları görev yaptıkları bölgede sürekli olarak uygulamalı eğitim vermek suretiyle çiftçilerimize eğitim vereceklerdir. Tarım danışmanları da bilgilerini sahada göstererek, üründe kalite ve verimliliğin artmasında katkı sağlayacaklardır" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 09:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?