6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Kız öğrencilere yakın takip

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, ilköğretim okulunun bitirip ortaöğretime kayıt yaptırmayan kız öğrencileri takibe aldıklarını söyledi.

Sebahattin Gamsız, ilçe milli eğitim ve kız meslek lisesi müdürleriyle bir araya gelerek, 8. sınıftan mezun olan kız öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri için çalışma başlattı.

Geçen yıl kızların eğitimlerini sürdürebilmesi için il genelinde atıl durumda bulunan binaların tadilatlarını yaparak öğrenci pansiyonlarına çevirdiklerini ifade eden Gamsız, "Geçen yıl yapılan çalışmalarla kızlarımızın okullaşma oranında bir başarı sağlandı. Aynı çalışmayı bu yıl da devam ettirip, ciddi bir çalışma yapacağız. İl genelinde bizim 4 bin 194 tane kız öğrencimiz 8. sınıftan mezun oldu. Bizim hedef kitlemiz bu öğrenciler olacak. Bu öğrencinin kaç tanesi SBS ile yerleşti, bunu netleştireceğiz. Daha sonra geriyi kalanı tekrar netleştireceğiz. Bunları ilçe ilçe, okul okul, köy köy adresleri mevcut. SBS sonucu ile yerleşemeyen öğrencilerin peşine düşeceğiz. Yani yerleşemeyen kaç tane kız öğrenci varsa bunları okullaştıracağız" dedi.

İlköğretim okulunu bitirip okula gitmek istemeyen öğrencilerin halk eğitim merkezi müdürleri ile açık liselere devam etmesi yönünde çalışmalar yapılacağına değinen Gamsız, "Bir önceki yıl mezun olmuş ve bir yıl ara verdikten sonra 'açık liseye gideceğim' diyen kız öğrencimiz varsa sokakta gezmeyecek, evinde boş oturmayacak. Bunlar birer okullu olacaklar. Meslek liselerine giderken bu çocuklarımız Endüstri meslek lisesine gitmek isterse oraya gidecek, imam hatip liselerine gitmek isterlerse oraya gidecek. Yani nereye gitmek istiyorsa oraya gidecekler" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 18:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?