30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Kızı için yardım bekliyor

TARIM İŞÇİSİ, KIZI İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde tarım işçisi olarak çalışan Akgül ailesi, hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Yerköy ilçesinde tarım işçisi olarak çalışan Akgül ailesi, kalp kapakçıklarında çürüme hastalığına yakalanan kızları 2 yaşındaki Merve'ye ve sara hastası olan 23 yaşındaki baba Resul Akgül'e yardım bekliyor.

Baba Resul Akgül, kendisinin sara hastası olduğunu belirterek, "Hastalığımdan dolayı sürekli bir iş bulup çalışamıyorum. İki yaşındaki kızım Merve'nin kalp kapakçıklarında çürüme olduğunu tespit ettiler. Ayda bir iğe vurulması gerekiyor. İğnenin fiyatı ise 500 avro olduğu için bunu yaptıramıyoruz. Kızım 5 yaşına gelinceye kadar bu iğneyi yaptırması gerekiyor. Bizim bunu karşılayacak maddi imkanımız yok" dedi.

Kızı Merve için vurulması geren iğne fiyatının yarısının fondan karşılandığını dile getiren Akgül, "İğnenin diğer yarısını ben karşılamak zorunda kalıyorum. Yerköy'de pancar tarlalarında tarım işçisi olarak çalışıp geçimimi sağlıyor, kimseye muhtaç olmamaya çalışıyorum. Ama kızım için ayda bir vurulması gereken iğneleri gücüm yetmiyor. Kışın hiçbir yerde sürekli bir iş bulamadığım için kızımın ilaçlarını almakta zorluk çekiyorum. Hayırsever vatandaşlar ve devletimizden yardım bekliyorum. Lütfen bana yardım edin" dedi.

Yerköy 100. yıl mahallesinde bulunan sanayi sitesi karşısında çadırda kaldığını dile getiren Akgül,"Allah'a şükür yaz sezonundan karnımız doyuyor. Fakat soğuk kış aylarında zor günler geçiriyoruz ve ne bulabilirsek onu yiyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 17:51:01
Güncelleme :22 Temmuz 2011 Cuma 12:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?