5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Kızılay'ın kurbanları Pakistan'a

KIZILAY'IN KURBANLARI PAKİSTAN'A

Yozgat'ın Yerköy İlçesi Kızılay Şube Başkanı Halit Altındaş, bu yıl yapılan kurban bağışlarının yarının Pakistan'a gönderileceğini söyledi.

Türkiye Kızılay Derneğinin, "Pakistan ile Kardeş Payı'' kampanyası başlattığını belirten Kızılay Yerköy Şube Başkanı Altındaş, "Pakistan'da yüzyılın sel felaketinin yaşmış, orada yaşayan insanlar perişan olmuşlardır.

Kızılay'ın başlattığı ''Pakistan ile Kardeş Payı" kampanyasında ilçemizden bağışlanan her kurbanın yarısı, ambalajlanarak Pakistan'daki sel zedelere gönderilecek'' dedi. Kurban bedelinin 410 lira olduğunu kesilen kurban etlerinin, Türkiye'deki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve Pakistan'daki sel zedelere dağıtılacağını ifade eden Altındaş, "Kurban aynı zamanda mali bir ibadettir. Türk Kızılay Derneğinin geliştirdiği modelde kurbanlar köylülerden alınıp, bunların dişi olmaması şartı ve kesimler veteriner hekim, noter ve imam gözetiminde yapılacaktır. Kesilen kurbanlar 24 saat bekletildikten sonra, kuşbaşı ve kıyma yapılacak. Bağışçılara, kesimlerin birer CD'si ile hazırlanan kavurmalardan gönderilecek" dedi.

Yerköy'de ilk kurban bağışını Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Dernek Başkanı Ayhan Çelik'in yaptığını belirten Altındaş, kurban bağış makbuzunu Çelik'e teslim ederek, duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Pakistan da yaşanan sel felaketi nedeniyle mağdur olan insanlara yardım için kurbanını bu yıl Pakistan'a bağışlanmak istendiğini ifade eden Çelik, "Kardeş Ülke Pakistan da yaşanan bu felakete insan olarak duyarsız kalmak mümkün değil, tüm vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmasını istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 15:50:05
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 15:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?