8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

KKKA kurbanı anne toprağa verildi

Yozgat'ta kene tarafından ısırılması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan ve hayatını kaybeden 2 çocuk annesi Selma Karahan, gözyaşları arasında toprağa verildi.


Tedavi gördüğü Ankara Numune Hastanesi'nde dün gece hayatını kaybeden Selma Karahan'ın cenazesi, yakınları tarafından alınarak memleketi Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Bayındırhöyük kasabasına getirildi. Cenazenin kasabaya getirilişi sırasında yakınları gözyaşlarına boğulurken, sağlık görevlileri cenazenin mezara defni sırasında görev yapacak vatandaşlara eldiven ve maske dağıttı. İmamın helallik alması ve kılınan cenaze namazının ardından Karahan'ın cenazesi, yaklaşık 3 metre derinliğindeki mezar
kireçlenerek defnedildi.
Selma Karahan'ın dayısı Sadık Karahan, Çekerek Devlet Hastanesi'nde yeterli doktorun bulunmadığını ve hastalığın tam teşhisinin yapılamadığını belirterek, "Hastamızı biz Ankara Numune Hastanesi'ne götürdük. Orada da yetkililer bizlere tam bilgi vermedi. Doktorlar hastayla tam ilgilenmiyorlar. Bu hastalık Yozgat ve çevresindeki illerde fazla görüldüğüne göre, tedavisi yönünde bu yerlere neden gerekli sağlık hizmetleri getirilmiyor" dedi.
Kasaba halkından Salih Başaran ise, devlet kurumlarının kene olayı ile yeterince ilgilenmediğini, gerekli sağlık hizmetlerinin verilmediğini iddia etti.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 21:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tabir YILDIZ IP: 195.3.113.xxx Tarih : 23.05.2008 23:26:14

Bu nedir kardesim bu meret sadece Yozgattami var yazik bu insanlara kucucuk bir yaratigin isanlara cektirdigi su iskenceye bak ölen kardesimize allahtan rahmet yakinlarinada bas sagligi diliyorum....