30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Kovandan firar ettiler!

YOZGAT'TA ARI OPERASYONU

Yozgat'ta kovandan kaçıp bir binanın çatı saçağına konan arılar, 2 kişinin uzun uğraşlarının ardından yakalandı.

Yozgat'ta kovandan kaçan arılar, TOKİ Konutlarında bir binanın çatı saçağına kondu.

Durumu fark eden Yusuf ve Kerem Ayar isimli kardeşler, sahipsiz arıları yakalamak için büyük mücadele verdi.

Çatıya çıkan kardeşler, arıların sokmaması için özel elbiseler giyerek operasyona başladı. Kendini bacaya iple bağlayan Kerem Ayar, çatıdan biraz sarkarak arıları almaya çalıştı. Eli yetişmeyen Ayar, elindeki teneke kutuyu uzatarak arıların bir kısmını aldı. Tüm tedbirleri almasına rağmen kendisini sokan arıların üzerine körükle duman salan Ayar'a bazı vatandaşlar da yerden yön tarifi yaparak yardım etti. Ayar, uzun süren mücadelenin ardından arıların büyük bir kısmını alıp kovana koydu. Kardeşler, az bir kısmı dışarıda kalan arıların da girmesi için çatıya kovanı bağlayıp aşağıya indi.

Kerem Ayar, arıların bu şekilde açıkta bulunmasının tehlikeli olduğunu belirterek, "Çocukları sokabilir, bunların alınması gerekiyordu. Almak çok zor oldu. Tüm tedbirleri almama rağmen dudaklarımdan soktu. Buna rağmen büyük bir kısmını alıp kovana koyduk. Diğerleri de inşallah kovana girecek" dedi.

Yusuf Ayar da arıları alırken kardeşine yardım ettiğini ifade ederek, "Ben tedbirlerimi çok iyi aldığım için arı beni sokmadı. Köyde arılarımız var. Bu kovanı da diğerlerinin yanına koyacağız. İnşallah aldığımız bu arıların balını yiyeceğiz" diye konuştu.

YOZGAT'TA ARI OPERASYONU
YOZGAT'TA ARI OPERASYONU
YOZGAT'TA ARI OPERASYONU
YOZGAT'TA ARI OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 12:27:04
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 15:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?