5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Köy yolları asfaltlanıyor

YOZGAT'IN KÖY YOLLARINDA ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yozgat Valiliği Özel İdare Müdürlüğü, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (Köydes) kapsamında köy yollarında asfaltlama çalışmasına başladı.

Güllüoluk Köyünde düzenlenen asfalt sezonun açılış törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclis Üyeleri ve köylüler katıldı. Kurban kesilip dualar edildikten sonra başlayan çalışmaları Vali Şentürk yerinde takıp etti.

Sezonun ilk asfaltının dökülmesinin ardından çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Necati Şentürk, bu yıl KÖYDES programı kapsamında 147 kilometre asfalt yol yapılacağını ifade ederek, " İl Özel idaresi olarak makine parkımızı büyük ölçüde yeniledik. Köydes programı kapsamında bize 4 milyon lira ödenek ayrıldı. Bu paralarla 147 kilometre asfalt yol, bir köyümüzde içme suyu, bir köyümüzün de sulama suyu projesini ve 104 köyümüzün de kanalizasyon projesini gerçekleştireceğiz. Makine parkımıza 3,5 milyon bir harcama yaparak makinlerimizi yeniledik, önümüzdeki seneki hedeflerimiz çok daha büyük" dedi. İl Özel İdaresi sorumluluk alanında 4 bin 300 kilometrelik bir karayolu ağının bulunduğunu belirten Vali Şentürk, "Bunlardan 2 bin 500 kilometresi asfalt durumunda, bin 600 kilometre stabilize yoldur. Yapacağımız çok işimiz var. Asfaltsız bir yol kaliteli bir yol değildir yakın bir gelecekte bütün köylerimizin yollarını asfalt yola dönüştüreceğiz" dedi.

Çalışmalar başladıktan sonra İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından, açılış programına katılanlara öğle yemeğinde testi kebabı ikram edildi. Testi kebabının testisini, Vali Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer kırdı.

YOZGAT'IN KÖY YOLLARINDA ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
YOZGAT'IN KÖY YOLLARINDA ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
YOZGAT'IN KÖY YOLLARINDA ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 16:53:04
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 18:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?