3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

KÖYDES ile 1137 km. yol asfaltlandı

Yozgat'ta Köylerin Altyapılarını Destekleme Projesi (Köydes) 2007 yılı çalışmaları tamamlandı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, 2007 Köydes projesinde belirlenen programın üzerine çıktıklarını belirterek, yıl içerisinde bin 137 kilometre köy yolunun asfaltlandığını söyledi. Köydes Projesiyle 2007 yılında 589 kilometre birinci kat, 548 kilometre ikinci kat asfalt atıldığını belirten Vali Çiçek, "İl genelinde bulunan 4 bin 208 kilometre yol ağından 2 bin 206 kilometre yolda asfaltlama çalışması yapılmıştır. Bu rakam yol ağının yüzde ellisinin asfaltlandığını göstermektedir. Ancak, asfaltlanan yollar grup köy yolu olduğu için nüfusun yüzde 75'ine hitap etmektedir. Bu nedenle Köydes programında büyük bir başarı elde edilmiştir" dedi.

Yozgat'ın 575 köy ve 29 bağlısı olmak üzere 604 yerleşim merkezinin bulunduğuna değinen Vali Çiçek, "Bu yerleşim yerlerinde yüzde 99'una yakın bir kısmın içme suyu şebekesi mevcuttur. Bu çerçevede 155 proje ile 2007 yılı içerisinde mevcut su kaynakları ve şebeke iyileştirilmesi yapılmıştır" dedi. 2006 yılı öncesi 27 köyün kanalizasyonunun bulunduğuna değinen Vali Çiçek, "2006 yılı içerisinde 20, 2007 yılında ise 43 olmak üzere toplam 63 köyümüze kanalizasyon şebekesi döşenmiştir. Bu oran yüzde 14'lerdedir. Biz bu oranı 2008 yılı içerisinde yüzde yüze tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. Yapılan çalışmalarda birinci öncelik köy ve vatandaş katkısını sağlamak olduğuna değinen Vali Çiçek, "Yapılan tüm çalışmaların vatandaş, devlet işbirliği ile yapılmasına önem veriyoruz. Vatandaş katkı sağladığı müddetçe yapılan işin kıymeti artıyor. Vatandaş yapılan işe sahiplendiği için yapılan işin korunmasını da kendisi sağlıyor. Bu nedenle önümüzdeki yıl yapacağımız çalışmalarda öncelik vatandaşın küçük de olsa katkı sağladığı yerlere öncelik verilecektir" dedi.

Köydes programıyla altyapısı tamamlanan köylerde üst yapıya yönelmeyi hedeflediklerini vurgulayan Vali Çiçek, "Köyde yaşayan halkımızda şehirde yaşayanlar gibi ayakları çamura değmesin tozdan, topraktan kurtulsun istiyoruz. Bu nedenle düşüncemiz, alt yapısı tamamlanan köylerde, sokakların parke taşlarla döşenmesi, kaldırım yapılmasını istiyoruz. Bunu yaparken de mutlaka vatandaş desteğine ihtiyaç vardır" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 16:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?