7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

KÖYDES Projesi aralıksız sürüyor

Yozgat İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, 2005 yılında başlatılan Köylerin Altyapılarını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında il genelinde bulunan birinci öncelikli yollarda asfaltlama çalışmasının yüzde 76'ya yükseldiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Muammer Yanık, 2005 yılında başlayan KÖYDES projesinin 3 yıldır sürdürüldüğünü belirtti.

Yanık, "Bu yıl hazırlanan KÖYDES programı gereği, ilimizde 103 kilometre birinci kat asfalt, 207 kilometre de ikinci kat olmak üzere toplam 310 kilometre asfalt çalışması planlanmıştır. Bu yıl KÖYDES kapsamında ilimize 5 milyon 251 bin YTL ödenek ayrılmıştır. Geçmiş 3 yıla bakıldığında, ilimizde çok iyi çalışmaların yapıldığını görüyoruz. 4 bin 358 kilometre köy yolu ağının yüzde 51'i asfaltlanmıştır. Birinci öncelikli yollara bakıldığında, bu oran yüzde 76'dır. Bu yıl yapılacak çalışmalarla birlikte birinci öncelikli yollarda asfaltlama oranı yüzde 80'i geçecektir" dedi.

Bu yıl KÖYDES programı kapsamında sadece köy yollarının asfaltlanması yönünde çalışmalar yapılacağını da ifade eden Yanık, "İçme suyunda köylerimizde, yüzde yüze yakın şebeke suyu mevcuttur. İçme suyu sıkıntımız bulunmamaktadır. Münferit olarak bazı köylerde küresel ısınma ve kuraklık dolayısıyla sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sıkıntıları da İl Özel İdaresi bütçesinden çözmekteyiz. Yine kanalizasyon çalışması da KÖYDES programında yer almamaktadır. Kanalizasyon çalışmaları İl Özel İdaresi kaynaklarıyla desteklenen projeler bulunmaktadır. Bugüne kadar il genelinde 100'e yakın köyümüzde kanalizasyon çalışması tamamlanmıştır. Bu yılda 25 civarında kanalizasyon projesi gerçekleştireceğiz. Genel durum itibariyle altyapı konusunda belli bir mesafeye geldik ve daha da ileriye götürme noktasında çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 13:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?