6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

KÖYDES Projesi tam gaz

Yozgat, KÖYDES Projesi kapsamında 2009 yılı hedefinin yüzde 95'ini gerçekleştirdi.

Açıklamalarda bulunan Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Köylerin Altyapısı Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında 2009 yılında sadece asfaltlama ile ilgili planlama yapıldığını belirterek, "İl genelinde 196 kilometre ikinci, 72 kilometre birinci kat olmak üzere toplam 268 kilometre yol planlanmıştı. Bugün itibariyle çalışmalarımız yüzde 95 seviyesine ulaşmıştır. Ekim ayı içerisinde programı bitirmekle birlikte hedefimizin üzerine çıkmış olacağız" dedi.

KÖYDES programında içme suyu probleminin bulunmadığını ifade eden Yanık, "İçme suyu konusunda bu yıl, suyu azalan köylerde kaynak ilavesi ve bakım onarım çalışmaları yapılmıştır. Kanalizasyon çalışmalarında özel idare bütçesinden çalışmalarımız yapılmaktadır. Bu yıl 30 civarında köyümüzün kanalizasyonunu bitirmeyi planladık. 30 köyün kanalizasyonu tamamlanmasıyla birlikte ilimizde 150 köyün kanalizasyon şebekesi tamamlanmış olacak" diye konuştu.

Özel idare olarak spor tesislerine de önem verdiklerini ifade eden Yanık, "Çekerek ve Sarıkaya ilçelerimizde spor sahalarının çimlendirilmesiyle ilgili ihale gerçekleştirildi, sahalar çimlendirilecek. Onarımı devam eden Yozgat Şehir Stadyumu ise 20 gün gibi bir süre içinde tamamlanarak hizmete açılacak" ifadelerini kullandı.

Yeni bir asfalt plenti kurma çalışmalarına da başladıklarını ifade eden Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, "Özel idareye ait asfalt plenti 25 yıllık bir tesisti, modernizasyonu gerekiyordu, sık sık arıza yapıyordu. Birde asfalt plentinin bulunduğu mevkii artık şehir içinde kalmış, asfaltlama döneminde binin üzerinde ağır tonajlı araçlar şehir içerisine giriyordu. Dolayısıyla plentin taşınması gerekiyordu. Bunun için Çalatlı köyü yakınlarında yeni bir asfalt plenti kurulması kararlaştırıldı ve ihalesi yapıldı. Yapılacak plent daha modern ve stoklu çalışacak" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 16:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?