5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Köylere kanalizasyon müjdesi!

YOZGAT'TA TÜM KÖYLERE KANALİZASYON ŞEBEKESİ DÖŞENECEK

Yozgat Valisi Amir Çiçek, "Köylerimizde kanalizasyon şebekelerini yapmaya başladık. İnşallah 2 yıl içerisinde tüm köylerimizin kanalizasyon şebekesini de tamamlayacağız" dedi.

Yozgat İl Özel İdaresi, köylerde 2010 yılı altyapı çalışmalarına başladı. Yozgat'ın Erkekli köyünde başlatılan kanalizasyon şebekesinin temeli törenle atıldı. Erkekli köyünde düzenlenen temel atma törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, il genel meclis üyeleri ve köy halkı katıldı. Törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, köylerin sağlıklı içme suyu, yol, su, elektrik gibi alt yapılarının yanı sıra telefon ve internet bağlantısını

tamamlamak için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Köylerimizle şehirlerimiz arasındaki farkı kapatmak için yaptığımız çalışmaları desteklemek için ortaya koyduğumuz 'Örnek Köy' projesi başlatıldı. Çayıralan ilçemize bağlı Turluhan köyünü gördük. Devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan çalışmalar bizleri gururlandırdı. Amacımız, Yozgat'ın bütün köylerinin bu şekilde olması ve buralarda yaşayan vatandaşımıza 'ben niye köyde doğdum' dedirtmemek, şehirde olan imkanların tamamını köylerde de sağlamaktır" dedi.

Vali Çiçek, Yozgat'ın tüm köylerinde şebekeli içme suyu işlemlerinin tamamlandığını ifade ederek, "Köy yollarımızın tamamı asfaltlandı, köylerimizde kanalizasyon şebekelerini yapmaya başladık. İnşallah iki yıl içerisinde tüm köylerimizin kanalizasyon şebekesini de tamamlayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kanalizasyon şebekesinin temeli atıldı.

YOZGAT'TA TÜM KÖYLERE KANALİZASYON ŞEBEKESİ DÖŞENECEK
YOZGAT'TA TÜM KÖYLERE KANALİZASYON ŞEBEKESİ DÖŞENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 19:59:04
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 17:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?