5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Köylüler ezana hasret kaldı

KÖYLÜLER BİR YILDIR EZANA HASRET KALDI

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Orhan köyü, bir yıldır ezana hasret kaldı.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Orhan köyüne bir yıldır imam verilmediği öğrenildi. Vatandaşlar, köylerine atanan imamın daha sonra müftülük tarafından Çakırhacılı köyüne gönderildiğini söyledi.

Orhan Köyü Muhtarı Nusret Özer, bir yıldır köylerine imam atanmadığını belirterek, "Yaptığımız talepler doğrultusunda yaklaşık bir ay önce köyümüze imam verildi. Ancak imam köyde görevine başlamadan yine ilçemize bağlı Çakırhacılı köyüne verildiğini öğrendik. Gerekçe olarak köyümüzde su ve kalacak yer olmadığını söylediler. Aksine bizim köyümüzde ve imam lojmanında 24 saat su akmaktadır. İmam verilmediği için köyümüz bir yıldır ezana hasret kaldı. Cuma namazlarını kılmaya başka köylere gidiyoruz. Köy halkı köyümüze atanan imamı istiyor" dedi.

Yerköy Müftüsü İkbal Aydın, Orhan köyüne imam atanmadığını sadece isminin geçtiğini belirterek, "Ataması yapılacak imam köye gidip baktığında evinde su olmadığını, eşinin hasta olduğunu mazeret olarak göstererek Çakırhacılı köyünü istedi. Biz de oraya atamasını yaptık. Şu anda imamı olmayan 5-6 tane daha köyümüz var. Yeni kadro geldiğinde bu köylerimize de imam atayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 12:36:02
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 12:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?