5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Köylüler internet istiyor

KÖYLÜLER İNTERNET İSTİYOR

Yozgat'ın merkeze bağlı Akyamaç köyü halkı, köylerine internet bağlanmasını istiyor.

Akyamaç Köy Muhtarı Davut Koç, köyde ilköğretim okulunda eğitim gören 40 öğrenci ve ayrıca Kur'an kursu öğrencilerinin bulunduğunu belirterek, "Okulumuzda 4 tane bilgisayar var. Ayrıca köydeki vatandaşların evlerinde de bilgisayarlar bulunuyor. İnternet olmadığı için bilgisayarlarımız bir işe yaramıyor. Öğretmenler, örencilere ders veriyor, çocuklarımız derslerini yapabilmek için Yozgat'a gelmek zorunda kalıyor" dedi.

"GURBETTEKİ YAKINLARIMIZLA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMAK İSTİYORUZ"

Köylerinden il dışında ve yurt dışında çok sayıda vatandaş bulunduğunu ifade eden Muhtar Koç, "Gurbetteki vatandaşlarımız, internet üzerinde yakınlarıyla görüntülü konuşmak istiyor. Ancak intertimiz olmadığı için bunu sağlayamıyoruz. Gurbetteki vatandaşlarımızın sürekli bizden internet bağlanması konusunda talepleri var. Telekom yetkilileri ise köyünün santrale mesafesinin uzak olduğundan dolayı internetin bağlanamayacağını belirtiyorlar. Yetkililerden isteğimiz köyümüze biran önce internetin bağlanmasıdır" dedi.

"CEP TELEFONLARI ÇEKMİYOR"

Köyde cep telefonlarının da çekmediğini dile getiren Koç, "Köy halkı cep telefonu ile görüşmek istese yaklaşık olarak 2 kilometre köy dışına çıkıp yüksek bir yerden telefon etmek zorunda kalıyor. Bizim gibi, Kale, Boğaz, Bişek, Gülyayla, Çorak, Alamdar ve Baltasarılar Köyleri de cep telefonu ile konuşamıyor. Köy muhtarlarıyla birlikte GSM operatörlerine dilekçe verdik. Bu köylerin ortak kullanabileceği bir yere verici dikilmesini istedik ancak bir sonuç çıkmadı" şeklinde konuştu. Akyamak Köy halkından Osman Bilir'de cep telefonlarının günümüzde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Araziye çıkıyoruz veya bir yakınımızla görüşmek istiyoruz. Telefon köyde çekmediği için 2 kilometre köyün dışına çıkıp, zor şartlarda görüşme yapıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 13:24:04
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 13:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?