5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Köylüye tapu töreni

Tapu Kadastro Teşkilatı’nın 158. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Yozgat’ın Sarıfatma köyünde tapu dağıtım töreni yapıldı. Sarıfatma köyünde düzenlenen tapu dağıtım törenine, Yozgat Valisi Gökhan Sözer, AK Parti Yozgat Milletvekilleri İlyas Arslan Mehmet Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Savaş Gevrekçi, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Tapu ve Kadastro 22. Bölge Müdürü Hüseyin Tanrıkulu, AK Parti İl Başkanı Metin Eroğlu, daire müdürleri ve köy halkı katıldı.

Törende bir konuşma yapan Tapu ve Kadastro 22. Bölge Müdürü Hüseyin Tanrıkulu, Sarıfatma köyündeki kadastro çalışmalarını bir çalışma sezonu içerisinde tamamladıklarını belirterek, "24 bin 163 dönümlük toplam alanda bin 413 parsel üretim gerçekleştirilmiştir. Köyde 48 orman, 10 adet mera, 390 adet 2/B, geriye kalan ise özel mülkiyete ait parseldir" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Yozgat Valisi Gökhan Sözer, kadastro çalışmalarıyla birlikte itilafların ortadan kalktığını, kişilerin toprak sahibi olduğunu belirterek, "Yüz yıllar önce biz Anadolu’yu yurt edindik, toprak edindik. Yurt ve toprak edinmekle buraların sahibi olunmuyor. Buraların kayda geçirilmesi ve belgelenmesi gerekiyor. Tapu ve Kadastro Müdürlükleri ekilip, biçilen yerlerin sahibi olmanız için çalışma yaptı. Diliyoruz ki, bu toprağınızda hayırla uğurla çalışır bereketle geçinirsiniz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından tapular sahiplerine verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 17:14:56
Güncelleme :5 Haziran 2005 Pazar 14:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?