5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

KPSS'ye geniş güvenlik

YOZGAT'TA KPSS'YE GİREN ADAYLARIN KEMERLERİNE KADAR ÇIKARDILAR

Yozgat'ta Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavında, sınav merkezine alınan bayan adayların küpe, kolye, yüzükleri çıkartılırken, erkekler de kemerlerine varıncaya kadar çıkartıldıktan sonra salonlara alındı.

26 Eylül 2010 tarihinde yapılması gerekirken ertelenen KPSS Ortaöğretim ve Önlisans Sınavı bugün yapıldı. Türkiye genelinde yaklaşık 2,5 milyon adayın katıldığı sınavda adaylar sıkı bir kontrolden geçirildikten sonra içeriye alındı.

Sınava giren adayların üst aramasında cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik-mekanik cihazın bina içine alınması engellendi.

Yozgat'ta bazı sınav merkezlerinde ise görevliler metalden dolayı adayların pantolon kemerlerini dahi çıkartırdılar. Sınava cüzdan, cep telefonu, broş, küpe gibi eşyalarıyla gelen adaylar ise bu eşyaları bırakacak emanetçi bulmakta zorlandılar. Adayların birçoğu eşyalarını girişteki cam kenarlarına bıraktı. Bazıları ise dışarıda bir yakınını bekleyen tanımadıkları kişilere emanet etti.

Eşyaları emanet alan vatandaşlar da hiç tanımadıkları kişilerin eşyalarını emanet aldıklarını belirterek, "Tanımadığımız insanlar bize güvenip eşyalarını bıraktı. Bizler sınav bitinceye kadar bekleyeceğiz. Biz art niyetli kişiler olsak bu eşyaları alıp gitsek ne olacak? Buraya emanet için birer kişi görevlendirilebilirdi" diye konuştular.

Emanete verecek bir kişi bulamayanlar ise, sınav merkezi yanındaki bakkal ve kırtasiyelere vermek zorunda kaldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 11:48:01
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 12:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?