6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Kredi bulsa istihdam yaratacak

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine 1 milyon dolarlık yatırım yapan Giraş Kuyumculuk Firması, 100 bin dolar kredi alamıyor.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine gümüş takı üzerine fabrika kuran ve 20 kişiyi istihdam eden Giraş Kuyumculuk, ürettiği ürünlerin tamamını ABD'ye ihraç ediyor.

Giraş Kuyumculuk sahibi Sevim Duman, gümüş takı üzerine üretim yaptıklarını ve 7-8 bin farklı takı çeşidini üretip ABD'ye ihraç ettiklerini söyledi.

Duman, "Kriz dolayısıyla finansmanda sıkıntı yaşamaktayız. Finansman desteği alabilirsek Sarıkaya'da 200 kişiye iş sağlayabiliriz. Çünkü bu sektör istihdamı ve ihracatı birlikte artırıyor. Aylık siparişe göre ürettiğimiz 20-30 kilogram gümüş takı çeşidini ABD'ye gönderiyoruz" dedi.

Sarıkaya'da 200 kişiyi istihdam etmek istediklerini dile getiren Duman, "Bankalardan 100 bin dolar kredi talebinde bulunduk, ama alamadık. Finansmanda sıkıntı yaşadığımız için alınan siparişleri gönderemiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Finansman desteğini bulduğumuzda siparişleri karşılama imkanımız artacak, artışta beraberinde yeni işleri ve yeni istihdam alanlarını sağlayacak. Amerika ve Rusya'da çok büyük pazarımız var. İmalatı biliyoruz, bu iş sadece Sarıkaya'nın değil bölgenin de kalkınmasına çok büyük katkı sağlayacak. Tek isteğimiz bize kredi versinler, bizimle ilgilensinler" diye konuştu.

Bankaların kuruluş gayesi yatırımcıya finans sağlamak olduğunu, ancak bugün bankaların üretici ve sanayiciye sırtını döndüğünü ileri süren Duman, "Bankalar belki tekstil sektörünü daha yakından tanıdığı için daha rahat kredi verebilirken, gümüş sektörünün dünyadaki yerini ve önemini bizim bankacılar bile bilmiyor. Eğer biz birazcık kredi desteği alabilsek rahatlıkla 200 kişiyi istihdam edebiliriz. Aslında bizim hammaddenin bozulması, kumaşın yanlış kesilmesi gibi bir sorunumuz da yok" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 10:50:34
Güncelleme :18 Haziran 2009 Perşembe 10:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?