8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Kültür Müdürlüğü'nden tanıtım atağı

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ilin tanıtımını sağlamak amacıyla tanıtım afişleri, kitap, DVD ve broşürler hazırlattı.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Yozgat'ın tarihi, kültürü, doğal turizm değerlerini tanıtmak amacıyla, valilik desteğini alarak bir tanıtım atağı başlattıklarını söyledi.

Yozgat'ın tanıtımını sağlamak amacıyla ilk etapta, önemli tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleri gösteren afişler hazırlattıklarını ifade eden Dursun, "Bozok Yaylası, Kültür Kenti Yozgat, ve Termal Kent Yozgat olmak üzere ilimizi sembolize eden afişler bastırdık. Yine çok ihtiyaç duyulan Yozgat Kent Tarihi kitabını bastırdık. Yozgat'ı anlatan belgeselin DVD’sini çoğalttık. Yine ilimizi tanıtan ve kent planı bulunan il haritası hazırladık" dedi.

Tanıtım yönünde Yozgat'ın en önemli yerlerinden birisi olan Kazankaya Kanyonu’na ait bir tanıtım kitapçığının bulunmadığına değinen Dursun, "Kazankaya Kanyonu fotoğraflarla anlatan bir broşür hazırladık. Yine tarihi alanlarımızı ve kaplıcalarımızı anlatan İngilizce ve Türkçe broşürler hazırladık. Yapılan bu çalışmaları il kültür müdürlüklerimize, seyahat acentelerimize, tur operatörlerine ve sivil toplum kuruluşlarına gönderiyoruz" dedi.

YOZGAT TÜRKÜLERİ ALBÜMÜ ÇIKIYOR

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Yozgat yöresine ait çok güzel türkülerin bulunduğunu ancak bunların bugüne kadar bir albüm haline getirilemediğini söyledi. Yozgat türkülerini tek bir albümde toplamak için çalışma başlattıklarını ifade eden Dursun, “İlk etapta 14 türkünün CD ve kasetini çıkaracağız. Bu albümü 4 Temmuz'da düzenlenecek olan ‘9. Sürmeli Festivali’ne yetiştireceğiz. Albüm içerisinde Yozgat Sürmelisi, Hastane Önünde İncir Ağacı gibi çok sevilen türküler başta olmak üzere 14 eser yer alacaktır. Albümün proje koordinatörlüğünü Bayram Bilge Tokel, yapımını ise Yozgat Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü üstlenmiştir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 17:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?