5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Küpesiz hayvanlara dikkat

Yozgat Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, Türkiye genelinde 58 ruhsatlı hayvan pazarından 4 tanesinin Yozgat'ta bulunduğunu söyledi.
 
Yozgat'ın tarım ve hayvancılık yönünden büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Tarım İl Müdürü Ertuğrul, "Son yıllarda ilimizde hayvancılığın geliştirilmesi konusunda büyük çabalar sarf edilmektedir. Türkiye genelinde büyükbaş hayvanların kayıt altına alınması ve küpelenmesi çalışmalarından ilimiz birinci sırada yer almaktadır" dedi.
 
Hayvancılığın gelişmesi ve hayvan hastalıklarının önlenmesi konusunda canlı hayvan pazarlarının çok öneli olduğunu ifade eden Ertuğrul, "Küpesi ve kayıt belgesi olmayan hayvanların pazara girmesi yasaktır. Bu konuda bir çok belediye başkanımız gerekli hassasiyeti göstererek, küpesiz ve kayıtsız hayvanların girişlerine engel olacak tedbirleri almışlardır" dedi.
 
Küpesiz hayvanların satın alınmaması konusunda üreticilere uyarılarda bulunan Ertuğrul, "İlimize çevre illerden giren küpesiz hayvanlar kayıtsız ve hastalık riski taşıma olasılığı yüksek hayvanlardır. O nedenle, alınan bir hayvan hasta ise ahırdaki diğer hayvanlara da hastalığını bulaştırabilir ve hayvan ölümleri olabilir. Biz üreticilerimizden kaydı ve küpesi bulunmayan hayvanları almamalarını istiyoruz" diye konuştu.
 
Yozgat'ta Çekerek, Boğazlıyan, Saraykent ve Sorgun hayvan pazarlarının modern ve ruhsatlı pazarlar olduğunu belirten Ertuğrul, Yozgat Belediyesinin de pazar için ruhsat müracaatında bulunduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 12:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?