5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Kurban pazarı kuruluyor

YOZGAT'TA KURBAN PAZARI KURULMAYA BAŞLADI

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte Yozgat'ta da kurban pazarı kurulmaya başladı.

Yozgat Belediyesine ait canlı hayvan pazarına gelen üreticilerin bir kısmı kurbanlıklar için çadırlarını kurup, hayvanlarını yerleştirirken, bazıları da çadır kurma çalışmalarını sürdürüyor.

İnceçayır Köyünden 20 tane kurbanlık hayvan getiren Mehmet Güzeler, çadırlarını kurup müşteri beklemeye başladıklarını belirterek, "Getirdiğimiz hayvanın fiyatları geçen yılın fiyatları ile aynı diyebiliriz. Elimizde biz şuan en küçüğü 4 bin en büyüğünü 6 bin TL olarak belirledik. Ancak daha Pazar oluşmadı. Fayatlar pazarın oluşması ve pazarlıklarla belirlenir" dedi.

Çadır kurma çalışmalarını sürdüren Mezra Köyünden Ersoy Bolatcan'da kuracakları çadıra 30 hayvan getireceklerini belirterek, "İnşallah yarın çadırımızı kurup hayvanlarımızı yerleştireceğiz. Üreticilerin tamamı gelmediği için pazarda fiyat henüz oluşmadı. İnşallah hem üreticiler hem de müşteriler için iyi bir Pazar oluşur. Vatandaş rahatlıkla kurbanını keser. Biz emeğimizin karşılığını alır, müşterimizde kurban ibadetini yerine getirmiş olur" diye konuştu.

YOZGAT'TA KURBAN PAZARI KURULMAYA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 18:35:04
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 18:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?