3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Kurbanlık hayvanlar görücüye çıktı

Yozgat'ta, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvanlar görücüye çıktı.

Yozgat Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda kurulan çadırlarda satışa sunulan kurbanlık hayvanlar, alıcılarını beklemeye başladı. Hayvan sahipleri kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre fazla bir farklılık göstermediğini belirterek, büyükbaş hayvanlarda fiyatların bin 500 YTL ile 4 bin 500 YTL arasında, küçükbaş hayvanlarda ise fiyatların 180 YTL ile 350 YTL arasında değiştiğini söyledi.

Üreticiler, kurban bayramına az bir süre kalmasına rağmen alıcıların, son günü beklediğini belirterek, "Vatandaşlarımız gelip kurbanlıklara bakıyor, tam karar verip alan fazla yok, genelde fiyat araştırması yapılıyor. Fakat kurban bayramına yaklaştıkça satışlarda artacaktır" dedi.Yozgat Belediyesi Veteriner Hekimi Erdoğan Sedef, belediye canlı hayvanpazarında satışa sunulan kurbanlık hayvanların pazara girmeden önce, menşei şahadetnamelerinin, kulak küpelerinin ve sağlık raporlarının kontrol edildiğini söyledi.

Kurbanlık hayvan alan vatandaşlara uyarılarda bulunan Veteriner Hekim Sedef, "Kurban alan vatandaşların büyükbaş hayvanlarda mutlaka kulak küpelerine, sağlık raporlarına ve menşei şahadet namelerini kontrol etmesi gerekir. Ayrıca, hayvanların cinsiyet organlarından ve meme uçlarından pis kokulu akıntı olup olmadığını, vücudunun çeşitli yerlerinde ödem ve çeşitli yaraları bulunup bulunmadığına ve hayvanın isal olup olmadığına dikkat etmeleri gerekiyor. Biz belediyemize ait hayvan pazarına giren kurbanlıkları kontrol ediyoruz. Başka yerlerden alan vatandaşlarımız hayvanlarının sağlığı konusunda herhangi bir şüphesi bulunuyorsa bize müracaatta bulunsunlar, biz gereken yardımı yaparız" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 13:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmeTToprak IP: 88.238.74.xxx Tarih : 13.12.2007 10:57:14

kurban oLayım canım Y0zqaT'ıma... gidip toprakLarına bir kurban kesmek nasip oLmadı.