5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Kurbanlıklar besiye çekildi

YOZGAT'TA KURBANLIKLAR BESİYE ÇEKİLDİ

Yozgat'ta geçimini hayvancılık yaparak vatandaşlar, kurbanlık hayvanlarını daha yüksek fiyatlara satmak için besiye çekti.

Kurban bayramına yaklaşık 40 gün kalmasıyla birlikte hayvancılık yapan vatandaşlar, dahi iyi beslenmesi için kurbanlık hayvanlarını ahırlarda besiye çekti. Yozgat'ta hayvancılık yapan Mustafa Özdemir (50) isimli besici, hayvanları bayramda daha yüksek fiyata satmak için besiye çektiklerini belirterek, "Bu yıl kurbanlık fiyatları geçen yıla göre daha yüksek olacak. Çünkü geçen yıl Bin 500 liraya sattığımız hayvanı bu yıl biz kendimiz bin 500 TL'ye satın aldık. Temmuz'un ortasına kadar hayvanları meralarda yaydık. Temmuz'dan itibaren ahırda besliyoruz. Yem yediriyoruz, yem fiyatları çok yüksek, bu da maliyeti artırıyor. Bu yıl kurbanlık fiyatı büyükbaş hayvanlarda 3 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında değişir. Kurbanlık fiyatların yükselmesinde et fiyatındaki artışlarda etkili oluyor. Et yükseldiği için hayvan fiyatı da yükseliyor" dedi.

Fatma Özdemir'de kurbanlıkları eşiyle birlikte beslediklerini belirterek, "Kurbanlık beslemek çok zor. Eşimle birlikte gece gündüz demeden bir çocuk gibi ilgileniyoruz. İnşallah fiyatlarda bizim dediğimiz gibi olur ve bu yıl kar ederiz" diye konuştu.

Şehre yakın bir yerde besicilik yaptıklarına değinen Mustafa Özdemir, "Kurbanlıkları şimdiden satmaya başladık. Kurban bayramına kadar bu hayvanları besleyeceğiz. Kurban alan vatandaşlar, kurban bayramı günü gelip burada kurbanlarını rahat bir ortamda kesip etlerin alıp gidiyorlar" dedi.

Ali Sarı isimli besicide, kendilerinin hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvan beslediklerini belirterek, "Hayvancılıkta maliyetler çok yükseldi. Geçen yıl vatandaş sattığı fiyata tekrar hayvan alamadı. Yem fiyatları çok yükseldi. Biz yemin bir kısmını kendimiz yaptığımız halde yinede fiyatlar çok yüksek geliyor.Büyükbaş hayvanı 5-6 Bin TL'ye satmazsak zarar ederiz. Küçükbaş fiyatlarını 400 ile 600 arasında değişiyor. Kurban fiyatları geçen yıla göre biraz daha fazla. Geçen yıl bin liradan 2 bin liraya kadar hayvan alındı. Besici bunu besledi masraf etti mecburen yüksek fiyata da satacak" ifadelerini kullandı

YOZGAT'TA KURBANLIKLAR BESİYE ÇEKİLDİ
YOZGAT'TA KURBANLIKLAR BESİYE ÇEKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 18:14:01
Güncelleme :4 Ekim 2010 Pazartesi 18:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?