7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Kurduğu serada üretime başladı

Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu Seracılık Bölümü 2. sınıf öğrencisi, okulda öğrendiklerini Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde uygulamaya koydu.

Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu Seracılık Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ali Büyükata, okuldan mezun olmadan Sarıkaya ilçesine kendi serasını kurarak, sebze yetiştirmeye başladı.

Sarıkaya'nın Bahçelievler Mahallesi'nde kendi arazisi üzerinde bin 700 metrekarelik alanda kurduğu serada tamamen organik ürün yetiştiren Büyükata, "Şuanda kış için marul yetiştiriyorum. 3 hafta önce ektiğim 7 bin kök marul büyüyor. Yetiştirdiğim ürünleri önce ilçemizdeki market ve lokantalara veriyorum. Pazarlama konusunda bir sıkıntı yok" dedi.

Marul bittikten sonra serada domates, salatalık ve biber yetiştireceğini ifade eden Büyükata, "İlçemizde jeotermal enerji var. Ancak serayı şuanda jeotermal enerji ile ısıtamıyorum. Jeotermal enerji seramıza kadar gelirse ve seramız jeotermal enerji ile ısındığı takdirde, sebzeler daha ucuza mal olur, üretimimde artar" dedi.

Sarıkaya'nın jeotermal enerji bakımından çok zengin bir ilçe olduğunu ifade eden Büyükata, "Sarıkaya'da her çiftçi seraya yönelse, ilçe kendi ihtiyacını karşılayabilecek konuma gelir. Sera ile yılın 12 ayı üretim yapıldığı için üreticiye büyük ekonomik katkı sağlanmış olur. İlçemize dışarıdan sebze getirmek yerine, ilçemizden il dışına sebze gönderilebilir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 12:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?