6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Kursiyerlerin sertifika heyecanı

Yozgat Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 5 kişi, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Yozgat Bahçeşehir İlköğretim Okulu'nda düzenlenen belge törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma kursları çerçevesinde kurslar düzenlediklerini belirterek, “Gelen talepler doğrultusunda bir kişi dahi olsun kurs açıyoruz. Bahçeşehir İlköğretim Okulumuzda açılan kursa 5 bayan katılmış ve kurs sonunda okuma yazma öğrenmişlerdir. Bu kursa katılarak okuma yazmayı öğrendikleri için kendilerine ve eşlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yozgat'ta okuma yazma oranının yüzde 98 olduğunu ifade eden Gamsız, “İlimizde bir kişi dahi kalmayıncaya kadar okuma yazma kursları düzenleyeceğiz. Hedefimiz tüm vatandaşlarımıza okuma yazmayı öğretmektir. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bu konuda sürekli kurslar düzenlemektedir. Bundan sonrada bu kurslar aynı hızla devam edecektir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gamsız, daha sonra okuma yazma kurusunu tamamlayan kursiyerlere belgeleriyle birlikte birer de hediye verdi. Daha sonra aynı okulda düzenlenen dikiş nakış kursunu ziyaret eden Gamsız, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz genç kızlarımızın ve ev hanımlarının el işlerinde beceri kazandırma kursları düzenlemektedir. Bahçeşehir Mahallemizde ikamet eden bayanlar tarafından gelen talepler doğrultusunda dikiş nakış kursu açılmış, 15 kursiyer kursa devam etmektedir. İnşallah bu kursiyerlerimiz burada öğrendikleriyle, çocuklarının çeyizlerini tamamlayacak, ev ekonomilerine katkı sağlayacaklardır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 15:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?