8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Kuyruk çilesi PTT'ye taşındı!

Yaşlı ve özürlülerin 1 Haziran itibariyle aylıklarını PTT Şubelerinden almaya başlamaları PTT Banklarda yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

2022 Sayılı kanuna göre Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile aylık alan yaşlı ve özürlü vatandaşların 1 Haziran 2008 aylıklarını PTT Şubelerinden almaya başlamasıyla birlikte PTT Bank Şubelerinde yoğunluğa neden oldu.

Maaşlarını alabilmek için şubelerde kuyruğa giren yaşlı ve özürlüler, oluşan uzun kuyruklardan dolayı Ziraat Bankasından yada PTT Bank Şubelerinden maaş almanın hiçbir farkının olmadığını aynı çileyi çektiklerini söylediler. Yozgat PTT Merkez Şubesini maaş alan vatandaşların doldurması üzerine yer bulamayanlar, dışarıda merdivenlere oturarak beklediler.

Yozgat PTT Baş Müdürü Mevlüt Ayık, Yozgat'ta 2 bin 55 yaşlı ve özürlünün PTT Bank Şubesinden maaş aldığını belirterek, "İlk gün olması dolayısıyla şubemizde bir yoğunluk yaşandı. Daha önce 4 gişe ile hizmet verirken, yoğunluktan dolayı gişe sayısını 6'ya çıkardık" dedi.

Yaşlı ve Özürlülerin talepleri doğrultusundan, aylıkların evlerine ödenebileceğini, 2022 sayılı kanuna göre maaş alan vatandaşların PTT Şubelerine gelmesine gerek kalmayacağını hatırlatan Ayık, "Bu işlemin yapılabilmesi için yazılı olarak talep gerekmektedir. Bugün itibariyle talepler gelmeye başladı. Önümüzdeki aydan itibaren maaşlar PTT görevlilerince evlere ödeme yapılabilecek. Dolayısıyla da şubelerimizdeki yoğunluk düşmüş olacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 12:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?