3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Lösemi hastası Emine yardım bekliyor

Yozgat'ta zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren lösemi hastası 17 yaşındaki Emine Akkar, tedavisi için yardım bekliyor. 

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde harabe bir evde yaşayan 17 yaşındaki Emine Akar, yakalandığı lösemi hastalığı ile mücadele ediyor. Ailesinin ekonomik durumu yetersiz olduğu için tedavi olamayan Akkar, biran önce tedavi olup, yarım bıraktığı okuluna devam etmek istiyor. 

Komşuları tarafından verilen bir evde yaşam mücadelesi veren Akkar, geçen yıl elektrik çarpması sonucu okulunu yarım bıraktı. Ardından tekrar rahatsızlanan Akkar'ın lösemi hastası olduğu anlaşıldı. Ailesinin hiçbir maddi gelirinin olmaması nedeniyle komşularının yardımıyla Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kısa bir süre tedavi gören Akkar, şimdi parasızlık nedeniyle evinde yaşam mücadelesi veriyor. Ailesinin tedavi için komşularından aldığı borçlar nedeniyle her gün bir alacaklının kapıya gelmesinden dolayı büyük üzüntü yaşadığını söyleyen Akkar, yaşıtları gibi okula gitmek istediğini belirtti. 

Anne Ayten Akkar, kızının yakalandığı hastalık nedeniyle zor günler geçirdiğini belirterek, "Maddi durumumuz yetersiz olduğu için tedavisini tam yaptıramıyoruz. Kızım geçen yıl elektrik çarpması nedeniyle okuluna ara verdi. Tedavisi bittiğinde okuluna başlayamadan lösemi hastası olduğu ortaya çıktı. Ekonomik durumumuz iyi değil. Tedavisini düzenli yaptıramıyoruz. Komşularımızın yardımıyla ayakta duruyoruz. Kızımın iyileştiğini görmek istiyorum" diye konuştu. 

Baba Abdullah Akkar ise kızını tedavi ettirebilmek için aldığı borçlar nedeniyle zor günler yaşadığını söyledi. Abdullah Akkar, hastaneye özel araçla gittiklerini belirterek, tuttuğumuz taksi ücretlerini dahi ödeyemiyoruz. Kızım sürekli pastörize gıdalar tüketiyor. Bakkal ve marketlere borcumuzu ödeyemediğimiz için artık oralardan alışveriş yapamıyoruz. Kızımın tedavisi için komşularımızdan aldığım borç yüzünden sokağa çıkamaz oldum. Her gün bir alacaklı kapımıza geliyor. Kızımı tedaviye götürecek paramız yok. İğnesini hastanede yaptıramadığımız için kendimiz yapıyoruz. Kızım okuluna devam edip bilgisayar öğretmeni olmak istiyor" dedi. 

Baba Akkar, sadece kızı Emine'nin yeşil kartının olduğunu kendilerine yeşil kart verilemediğini belirterek, "Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan da yardım alamıyoruz. Bizden ayrı yaşayan oğlumun adına dondurma dükkanı olduğu için yeşil kart verilmiyor. Oğlum kendisini geçindiremiyor. Yılda 2 ay zor çalışıyor. Bize de hiçbir faydası dokunmuyor. Ama oğlumun dükkanı yüzünden biz yeşil kart alamıyoruz. Biz Valilik'ten, Kaymakamlık'tan ve hayırsever vatandaşlarımızdan kızımın tedavisine yardımcı olmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 18:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?