6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Mehmetçik dershanesi açıldı

YOZGAT'TA MEHMETÇİK DERSHANESİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Yozgat'ta Mehmetçik Dershanesi 2009-2010 eğitim öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.

Yozgat Kız Meslek Lisesi’nde düzenlenen Mehmetçik Dershanesi açılış törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Engin Ünalan, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli subay ve astsubaylar ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan görevli Binbaşı İsmail Beşek, Mehmetçik Dershanelerinin Genelkurmay Başkanlığı’nca belirlenen merkezlerden toplumsal gelişime destek olmak amacıyla 2002 yılından beri Türkiye'nin çeşitli yerlerinde faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bu dershanelerde verilen üniversite hazırlık kursları, eğitime fırsat eşitliğini sağlamayı ve gençlerin ideallerini yüksek öğrenime yoğunlaştırmayı hedef almıştır. Yeterli eğitim alamamış, dolayısıyla geri kalmış toplumlar her türlü yıkıcı unsurlarından, zararlı akınlarından çok etkilenip kandırılabilirler. İşte bu kapsamda gençlerin bu tür akımlardan korunmalarını sağlamak, üniversite sınavlarında başarılarını yükselterek meslek sahibi olmalarına ve eğitim seviyesi yüksek sorunsuz bir ülke olmasında katkıda bulunmak, Mehmetçik Dershanelerinin en önemli amaçlarındandır" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak iç ve dış tehditlere karşı mücadelede gösterdikleri önem kadar gençlerin geleceği ve eğitimine de önem verdiklerini ifade eden Binbaşı Beşek, "İlimizde ilk defa faaliyete başlayan Mehmetçik Dershanesi öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yoğun çalışmaları sayesinde hiçte küçümsenmeyecek başarı elde etmiştir. Dershanemiz müfredatını düzenli olarak takip eden üniversite sınavlarına giren 80 öğrencimizin 78'i 145 baraj puanı aşmış, bunların 40'ı Türkiye'nin çeşitli üniversitelerine girmeye hak kazanmıştır. En yüksek puan alan öğrencimiz Türkiye'de ilk 2 bine girmiş ve 17 öğrencimiz ise 300 puanı aşmıştır. Bu başarının etkisiyle Yozgat ilimizde geçen sene olduğu gibi bu senede Garnizon Komutanlığımızca İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine kurularak Mehmetçik Dershanemizin açılması için gerekli ön çalışmalar başlatılmış ve tamamlanmıştır. Bu kapsamda Yozgat İl Jandarma Komutanlığı olarak Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde açılan dershanemizde öğretmen yedek subaylarımız tarafından branşlarına göre ders vereceklerdir. Bu derslerle toplam 6 sınıfta yaklaşık 150 öğrencinin tercihleri doğrultusunda istifade etmeleri hedeflenmiştir. Öğrencilerin sınavda başarılı olmaları kadar Mehmetçik Dershanesi’nde geçirecekleri süreç içerisinde vatan, millet ve bayrak sevgisiyle vatandaşlık bilinci kazanmalarına önem verilecektir" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ise, eğitime verdikleri destekten dolayı Genelkurmay Başkanlığı ve Yozgat'a Mehmetçik Dershanesi açılmasını sağlayan İl Jandarma Komutanlığı’na teşekkür etti.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de, eğitime tüm kurumların, sivil toplum örgütlerin destek olması gerektiğini belirterek, "Genelkurmay Başkanlığımız Türkiye'nin birçok yerinde Mehmetçik Dershaneleri açarak eğitime katkı sağlamaktadır. Bugün bu dershanelerden biri de ilimizde açılmıştır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dershane hizmete açılırken, Yozgat Valisi Amir Çiçek sınıflarda öğrencilerle sohbet ederek, çok çalışıp başarılı olmalarını istedi.

YOZGAT'TA MEHMETÇİK DERSHANESİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
YOZGAT'TA MEHMETÇİK DERSHANESİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
YOZGAT'TA MEHMETÇİK DERSHANESİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
YOZGAT'TA MEHMETÇİK DERSHANESİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
YOZGAT'TA MEHMETÇİK DERSHANESİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 13:35:01
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 14:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sıddık gedık IP: 88.231.60.xxx Tarih : 15.08.2010 18:08:50

yalan buyuk bır yalan bende o dersanede öğretmenlık yaptım.yapmadımda yaptırdılar...bıyolojı öğretmenı yokmuş dıye...yapamam dedım.bu meslek özverı ıster.ben bu öğrencılerın günahına gıremem.vicdanen rahat olamam dedım..bana soyledıklerı lafa bakın:SINIFA GIRIP 40 DAKIKAYI DOLDURUP CIKAMAZMISIN?boyle bır mantıkla dersanecılık olur mu?hem o dersanede asteğmenler gorev yapıyor ama derslerın coğunu gorevlı askerlere anlattırıyorlar....nöbet tutu gel ders anlat...kamuflajın üzerıne beyaz önlük giy....manzara bu...