30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Mehmetçik üniversiteye hazırlıyor

YOZGATLI GENÇLERİ ÜNİVERSİTEYE MEHMETÇİK HAZIRLIYOR

Yozgat İl Jandarma Komutanlığının desteği ile hizmete açılan Yozgat Mehmetçik Dershanesi, ekonomik gücü kısıtlı gençleri üniversite sınavına hazırlıyor.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde belirlenen merkezlerde toplumsal gelişime destek olmak amacıyla 2002 yılından itibaren faaliyet gösteren Mehmetçik Dershaneleri, Yozgat'ta da 3 yıldır gençleri üniversite sınavına hazırlıyor.

Yozgat Garnizon Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan öğretmen asteğmenler, bir taraftan vatani görevlerini tamamlarken, diğer taraftan da maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ders vererek üniversiteye hazırlıyor.

Yozgat Kız Meslek Lisesinde oluşturulan Mehmetçik Dershanesinde 150 öğrenciye Cumartesi ve Pazar eğitim verilirken, ayrıca Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri de etüt yapılarak öğrencilerin deste aldıkları bilgiler tekrarlanarak pekiştiriliyor. 6 Asteğmen'in görev yaptığı dershanede ihtiyaç duyuldukça vatani görevini kısa dönem er olarak yapan eğitimcilerle destekleniyor.

Mehmetçi Dershanesine giden öğrenciler, Yozgatlı gençlere dershane hizmeti veren İl Jandarma Komutanlığına teşekkür ederek, dershaneye gelen öğrencilerin maddi imkanlarının iyi olmadığını ve özel dershaneye gidemediklerini belirterek, "Bu imkanı bize sağlayan İl Jandarma Komutanlığımıza teşekkür ediyoruz. Şuanda üniversiteye en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Cumartesi Pazar günleri dershaneye geliyoruz diğer günlerde de etüt yapıyoruz. İnşallah bu çalışmamızın karşılığını sınavlarda alacağız, bize ders veren komutanlarımızı da mahcup etmeyeceğiz" diye konuştular.

YOZGATLI GENÇLERİ ÜNİVERSİTEYE MEHMETÇİK HAZIRLIYOR
YOZGATLI GENÇLERİ ÜNİVERSİTEYE MEHMETÇİK HAZIRLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2011 Pazartesi 16:34:01
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 19:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?