5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Memur-Sen'den reddi hakim talebi

MEMUR-SEN'DEN ANAYASA MAHKEMESİNE REDDİ HAKİM TALEBİ

Yozgat'ta, Memur-Sen ve bağlı sendikaların şube başkanlıkları, anayasa değişikliği paketinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından iptali için Anayasa Mahkemesine intikal etmesinden dolayı yazdıkları 'Davaya katılma ve reddi hakim" talep dilekçelerini Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderilmek üzere valiliğe teslim etti.

Dilekçelerini Yozgat Valiliğine teslim etmeden önce bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Yozgat Şube Başkanı Yusuf Türkmen, 82 Anayasa'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair kanunun iptali için CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurduğunu belirterek, "Anayasa Mahkemesi usul yönünden bunları denetleyecek durumda, ancak, Anayasa Mahkemesinin bazı üyeleri bu kanunla ilgili görüşlerini ihsası rey de bulunmak suretiyle açıkladılar. Biz sivil toplum örgütleri olarak Türkiye çapında 81 ilde bu davada Fulya Kantarcıoğlu'nun hakim olarak görev almasını istemiyoruz. Çünkü ihsası reyde bulunmuştur, ihsası reyde bulunan bir hakimin bir davada tekrar görüş belirtmesi bizim hukuk sistemimize aykırıdır. Dolayısıyla Fulya Kantarcıoğlu için biz reddi hakim talebinde bulunuyoruz" dedi.

Dava ile ilgili verdikleri dilekçelerinde 4 ana madde bulunduğunu belirten Türkmen, "Görülmekte olan davaya katılma talebimizin kabulünü istiyoruz. Mahkeme üyesi Fulya Kantarcıoğlu için reddi hakim talebinde bulunuyoruz. Dava konusunun henüz yürürlüğe girmeyen bir kanun olduğu için ön inceleme şeklinde Anayasa Mahkemesi'nin yetkisi olmadığını düşünüyoruz. Mecliste kabul edilen Anayasa değişikliği paketinin yürürlüğe konulmasını ve referandumu yapılacak bir konunun, demokrasinin sahibi olan millete başvurulacak olan durumu, anayasa mahkemesinin söyleyecek bir sözünün olmadığını düşünüyoruz. Biz anayasa değişikliği paketinin sonuna kadar destek verdiğimizi daha öncede açıklamıştık" diye konuştu.

Daha sonra Memur-Sen Başkanı Yusuf Türkmen ve Memur-Sen'e bağlı sendika temsilcileri Anayasa Mahkemesi Başkanlığına gönderilmek üzere yazdıkları dilekçeleri valiliğe teslim etti.

MEMUR-SEN'DEN ANAYASA MAHKEMESİNE REDDİ HAKİM TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 15:37:05
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 16:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?