6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Meslek kurslarına yoğun ilgi

Yozgat'ta Türkiye İş Kurumu tarafından kadınlara yönelik açılan 20 kişilik meslek edindirme kursuna 300 kişi başvurunca kursiyerler kura ile belirlendi.

Türkiye İş Kurumu Yozgat İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen 0-6 yaş grubu çocuk gelişimi kursu kadınlardan büyük ilgi görünce, kursiyerleri belirlemek için kura çekildi. Yozgat Atatürk Sağlık Meslek Lisesi yemekhanesinde düzenlenen kura çekimine; Türkiye İş Kurumu Yozgat İl Müdürü Şahin Atlan, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu ve kursiyer adayları katıldı.

Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan Yozgat İş Kurumu Müdürü Şahin Altan, Türkiye İş Kurumu Yozgat Şubesi'nin bugüne kadar 72 mesleki eğitim kursu planladığını belirterek, "Bu kurslardan altyapısı hazır olan 44 tanesini açtık. Bunlardan bir tanesi de 0-6 yaş çocuk gelişimi kurusudur. Şu anda 20 kişilik kursumuza 300 kişi müracaat etti. Bu nedenle kursiyerlerimizi kura çekimi yöntemiyle belirleyeceğiz" dedi.

Kursa katılma şartları hakkında bilgi veren Altan, "Bu kursa katılma şartı, 18-45 yaş arası, bayan, lise ve dengi okul mezunu olması gerekiyor. Kursiyerlerimiz 32 iş günü ve 160 saatten oluşacak bir eğitim alacak. Kursiyerlerimize ise kursa katıldıkları her gün için 15 TL ücret verilecektir. Toplam kursun gideri 13 bin 500 TL'dir. Bugüne kadar düzenlediğimiz 44 kursun maliyeti ise 1 milyon TL'yi aşmıştır" diye konuştu.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, mesleki eğitim kurslarının önemine değinerek, iş garantili kursu tamamlayan 20 kursiyeri anaokullarında görevlendireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, kursiyerler çekilen kuralarla belirlendi. Kurada isimleri çıkanlar, kursun özellikle iş garantili olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, İl Milli Eğitim Müdürü ve İş Kurumu Müdürü'ne teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?