6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Meslek liseleri ilgi gördü

YOZGAT'TA YENİ AÇILAN 3 MESLEK LİSESİNE 730 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Yozgat İl İstihdam Kurulu'nda ortaöğretimde okullaşma oranı ve meslek liselerinin durumu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, 2008-2009 eğitim öğretim yılında ilköğretim 8'inci sınıftan 4 bin 166 kız öğrencinin mezun olduğunu belirterek, "Bu kız öğrencilerden 3 bin 333'ü ortaöğretime kaydı yaptırılarak yüzde 80 okullaşmayı sağladık. Erkek öğrencilerimizin de 4 bin 200'ü ilköğretimden mezun olmuş bunların 2 bin 900'ü ortaöğretime kayıt yaptırarak yüzde 70 oranında başarı elde ettik. Ortaöğretime kayıt yaptıran bu öğrencilerimizin bir kısmı SBS sonuçlarına göre nitelikli liselere yerleşirken, bir kısmı ise normal ve meslek liselerimize kayıt yaptırmışlardır" dedi.

Ortaöğretime kayıt yaptıran öğrencilere ilişkin yurt ve pansiyon gibi problemlerin ortadan kaldırıldığını dile getiren Gamsız, "İlimizde bu yıl Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi açıldı, bunun dışında biri Sorgun ilçesi biri de merkezde olmak üzere 2 kız meslek lisesi daha açtık. Bu kız meslek liselerimizden bir tanesi yiyecek ve içecek hizmetleri alanı Türkiye'de ilk defa Yozgat'ta yapılıyor. Tekstil dalı ve endüstriyel otomasyon teknolojisi alanında Türkiye'de ilk defa Yozgat'ta var. Ayrıca Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisemizde de yine fotoğraf ve grafik alanı ile reklam animasyon bölümü açtık. Sorgun ilçesinde açılan Nene Hatun Meslek Lisesi'nde ise çocuk gelişimi ve eğitim alanı ile bilişim teknolojileri ve programcılığı, el sanatları, tekstil teknoloji dalı, nakış ve yiyecek içecek dalında sınıflar açılmıştır. Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 300, Zübeyde Hanım Kız Teknik Lisesi'nde 300, Nene Hatun Kız Teknik Lisesi'nde ise 130 öğrenci olmak üzere bu yıl açılan meslek liselerimizde 730 öğrencimiz eğitim görmektedir" diye konuştu.

Yeni açılan okulların Dünya Bankası'ndan destek gördüğünü de ifade eden Gamsız, "Meslek liselerindeki alanlar tamamen Dünya Bankası aracılığı ile onların ihalesi sonucunda oluşturulacak laboratuarla desteklenecek. Bu liselerimiz Yozgat'ın gelişmesi, sanayisine ve üniversitedeki teknik öğretime katkı sağlayacak altyapı hazırlamaktadır. Çocuklarımız genelde meslek liselerine yönlenmektedirler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 17:31:03
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 18:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?