5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Metruk evler yıkılacak

KÖYLERDEKİ METRUK EVLER YIKILACAK

Yozgat’ın Sarıkaya Kaymakamlığı, köylerde görüntü kirliliği oluşturan ve insanlara zarar verebilecek kaderine terk edilmiş metruk yapıların yıkımını sürdürüyor.

Sarıkaya İlçesine bağlı Karabacak Köyünde yıkımları sürdüren il özel idaresi ekipleri, köyünde kaderine terk edilen evlerin yıkımını kontrollü bir biçimde gerçekleştirirken, yıkılan yapıların molozları da kamyonlarla köylerin dışına çıkartılıyor. Yıkımlar nedeniyle Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez'e teşekkür eden köy sakinleri, terk edilen bu yapıların çevre kirliliği oluşturduğunu belirterek, köyde çok sayıda terk edilmiş, çökmek üzere olan evler olduğunu, bunlarında insanlara zarar verebileceğini söylediler. Köy sakinlerinden Mahmut Daştan , "Yıkımlar sonrası köyümüz güzel bir görünüme kavuşuyor. Bize yardımcı olduğu için kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Köylerde yapılan göçler dolayısıyla çok sayıda binanın kaderine terk edilmiş binalar olduğunu belirten Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, "Bu binalar görüntü kirliliği oluşturuyor. Bu binalar bakımsızlıktan çökmek üzere olduğu için insanlarımız için tehlike oluşturuyor. Köylerimizin daha yaşanabilir bir görünüme dönüştürme gayretimiz aralıksız sürüyor. Bu nedenle köylerimizde terk edilmiş sahipli ve sahipsiz, kullanılmayan ve tehlike oluşturan metruk yapılar yıkılıyor. Bu konuda köylerden talep geldiğinde yıkım çalışmaları devam edecek" diye konuştu.

KÖYLERDEKİ METRUK EVLER YIKILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 18:45:03
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 18:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?