5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Mezarlığa yoğun talep

Yozgat Belediyesi Sarıtopraklık Mezarlığı'nda, 136 kişiye aile mezarlığı sattı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sarıtopraklık Mezarlığı'nda bulunan küçük bir alanı parselleyerek, aile mezarlığı olarak sattıklarını söyledi.

136 parsele bölünen aile mezarlığında, bir mezarın 100 milyon liraya satıldığını ifade eden Başer, "Aile mezarlığı olarak alınan mezar yerleri ücretli satılırken. Tek kişilik ve ölüm olaylarında kullanılan mezarlar, ücretsiz olarak verilmektedir. Satılan aile mezarlıkları, 4-5-6 kişilik olarak parsellenmiştir" dedi. Aile mezarlığı için büyük talep geldiğini ifade eden Başer, "Oluşturduğumuz aile mezarlıklarımızın satışı kısa sürede tamamlandı. Mezarlıkların müsait olma durumunda yeni aile mezarlıkları oluşturmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Belediye olarak vatandaşlara cenaze hizmeti verdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Başer, "insanlarımızın en acılı gününde onların yanında olarak cenaze hizmetlerini eksiksiz ve kolay bir şekilde yerine getirebilmek için çaba gösteriyoruz. Daha önce Sarıtopraklık Mezarlığı'nda bulunan binayı tefriş ederek cenaze hizmetleri merkezi haline getirdik. Vatandaşımız cenaze ile ilgili bütün hizmetlerden 188 numaralı telefonu arayarak cenaze hizmetlerin yararlanabilmektedir. Yozgat Belediyesi telefonla müracaat eden herkese cenaze yıkanması, taşınması ve defin hizmetlerini sağlamaktır. Yapılan bu hizmetlerin tamamı ücretsiz olarak yerine getirilmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 20:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?