30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Mezarlıklara taziye evleri yapılıyor

YOZGAT'TA MEZARLIKLARA TAZİYE EVLERİ YAPILIYOR

Yozgat Belediyesi cenaze defin işlemlerinde, cenaze sahiplerinin taziyeleri daha rahat bir ortamda kabul etmesini sağlamak amacıyla mezarlıklara taziye evleri yaptırıyor.

Yozgat Belediye Meclis Salonu’nda Sarıtopraklık Mezarlığı Köksallar Taziye Evi yapım protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Törene, Belediye Başkanı Yusuf Başer, işadamı Osman Köksal, Yozgat Kent Konseyi Başkanı Ali Fuat Fidan ve kent konseyi üyeleri katıldı. Protokol imza töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Başer, il dışında yaşayan çok sayıda Yozgatlı bulunduğunu belirterek, "Bu vatandaşlarımızın cenazeleri olduğunda taziyeleri kabul etmede sıkıntılar yaşanıyor. Bazı illerde taziye evleri uygulaması var. Biz de belediye olarak taziye evlerini yapmak istedik, ancak imkanımız kısıtlı olmasından dolayı yapamamıştık. Bu konuda işadamlarımıza çağrıda bulunduk ve buna iş adamlarımızdan Osman Köksal’a Sarıtopraklık Mezarlığı’na taziye evi yapmayı kabul etti. İnşallah diğer iş adamlarımızda diğer mezarlıklara bu tür taziye evleri yapacaktır" dedi.

Yaklaşık 700 metrekare alan üzerine yapılacak olan taziye evlerinde yemekhane ve çay ocağı ile taziye kabul salonlarının bulunacağını ifade eden Başer, "Taziye evlerimiz Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde Yozgat konaklarını da anımsatacak bir görünüme sahip olacak. Bu evin yapımını üstlenen işadamımız Osman Köksal’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Taziye evinin yapımını üstlenen işadamı Osman Köksal ise, gittiği birçok ilde bu tür evlerin bulunduğunu ifade ederek, "Bunun Yozgat'ta da uygulanmasını her zaman düşünmüşümdür. Bununla ilgili olarak belediyemizin çalışması vardı. Bu taziye evini yapmayı istedik. Cenaze yakınları mezarlıkta cenazelerini defnettikten sonra bu evlerde taziyeleri kabul edecek. Yağmur ve soğuk günlerde insanlarımız dışarıda kalmayacak" şeklinde konuştu.

Yapım protokolü imzalandıktan sonra Yozgat'ta yapılan hayır işlerinde katkıları bulunan Abdurrahman Telli'ye de teşekkür plaketi verildi.

YOZGAT'TA MEZARLIKLARA TAZİYE EVLERİ YAPILIYOR
YOZGAT'TA MEZARLIKLARA TAZİYE EVLERİ YAPILIYOR
YOZGAT'TA MEZARLIKLARA TAZİYE EVLERİ YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 17:25:02
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 17:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?