6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Mikro krediyle iş sahibi oldular!

Yozgat Valisi Amir Çiçek, mikro kredi alarak iş yeri açan vatandaşları iş yerlerinde ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Yozgat şehir merkezinde mikro kredi alarak iş yeri açan vatandaşları iş yerlerinde ziyaret eden Vali Amir Çiçek, İl Özel İdaresi ve bir vakıf tarafından ortaklaşa yürütülen mikro kredi uygulamasının Yozgat'ta başarıyla yürütüldüğünü söyledi.

Vali Çiçek, "Mikro kredi, az bir parayla işe başlatıp, o işi devam ettirebilecek amacını güden bir yöntemdir. Bugün aldıkları kredi ile yemek yapan, tatlı ve gözleme türü iş yapan, el işi yapan yerleri gezdik. Vatandaşımız kendilerine imkan sağlanırsa, kimseye muhtaç olmadan geçimini sağlamak istemektedir. Yozgat'ta şuana kadar mikro kredi çalışmamızda 400'e yakın insanımıza 289 bin TL kredi verdik. Kredi miktarları 500-700 ve bin TL'dir. Bu miktarlar çok cüzi miktardır, ancak yapılan işlere baktığımızda, bu miktarların kar topu gibi büyüdüğünü görmekteyiz" dedi.

Verilen kredilerin geri dönüşümü ile başka insanlara da kredi sağlandığını ifade eden Vali Çiçek, "Mikro kredi ilimizde başarı ile yürütülmektedir. Bu krediyi alan, evinin geçimini sağlamak için elinden geleni yapmaktadır. Bizde bu vatandaşlarımıza gereken yardımları yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Mikro krediden aldığı 700 TL ile kuaför salonu açan Habibe Oğuz, işinden çok memnun olduğunu belirterek, bir iş yeri sahibi olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Yine aldığı 700 TL ile yemek, gözleme ve tatlı üretimi yapan Hatice Çetinkaya ise, eşinin işsiz olduğunu belirterek, "Mikro kredi alarak bu iş yerini açtım. Şimdi eşimle birlikte bu iş yerini çalıştırıyoruz. Artık kimseye muhtaç olmadan evimizin geçimini sağlıyoruz. Tek şikayetimiz ise iş yeri kiralarının çok yüksek olması" dedi.

Abide İş Hanı’nda yemek evi açan Ayşe Karaman'da mikro kredi aldığını belirterek, "Ben ev hanımıyım, mikro kredi aldım ve şu anda yemek çıkarıyorum. İşimden çok memnunum ancak, tek sıkıntımız iş yerinin bulunduğu iş hanının bakımsız olmasıdır" dedi.

Vali Amir Çiçek, iş hanının daha düzenli ve bakımlı, güvenliğinin sağlanması için ne gerekiyorsa yapacakları sözünü verdi. Mikro krediden aldıkları kredi ile 2 tane örgü makinesi alarak patik üretimi yapan Nagihan Öcal’da, "2 makinede patik üretiyoruz. Ürettiğimiz patikleri de başka vatandaşlara dikişini yaptırarak iş vermiş oluyoruz. İşimizden çok memnunuz, yaptığımız bu işle evimizin geçimini sağlayabiliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 22:32:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?