8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Milli Eğitim her okulda kurs açacak

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, il eğitim başarı seviyesini yükseltmek için bir dizi tedbir alarak projeler hazırladıklarını söyledi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanması, başarılarının yükselmesi konusunda yoğun bir kurs ve destekleme programı hazırlayacaklarını belirterek, "Bunun içerisinde ilk etapta öğrencilerimize ücretsiz kurs verilmesi için Mehmetçik Dershanesi açılıyor. Bugün itibariyle bu dershaneye 210 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Her ay bir sınav yapmayı planlıyoruz. Bu sınavlar, öğrencilerin kendilerini ölçmelerini ve diğer sınıf ve okullarla kıyaslamalarını sağlayacak. Ayrıca, Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla seviye belirleme sınavına hazırlık kursları açılacak. İlimizde ilköğretim ve orta öğretim kurumlarımız kendi bünyelerinde kendi öğrencilerine kendi öğretmenlerinden oluşan bir kadro marifetiyle sınavlara hazırlama kursları açacaklar. Bu kurslar yıl sonuna kadar devam edecek. Bu kurslarla birlikte öğrencilerimizin rehberlik ihtiyaçlarını karşılayacak diğer çalışmalarda yapılacaktır" dedi.

Yozgat'ta matematik olimpiyatları düzenleyeceklerini ifade eden Gamsız açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"İlimizde matematiğin arzu edilen seviyede olmadığını tespit ettik. Bunun için öğrencilerimizin isteksizliği, başarı düşüklüğü söz konusudur. Biz bunu araştıracağız, profesörlerimizi, ilim adamlarımızı, bu konuda yetişmiş insanları ilimize davet ederek konferanslar verdirip, nerelerde hatalarımız var, neyi noksan yapıyoruz, öğretmenlerimi mi matematiği öğretemiyor, öğrencilerimiz mi öğrenemiyor, öğrendiklerimizi mi kullanamıyoruz araştıracağız. Bir hafta sürecek olan matematik olimpiyatlarını Mart ayında düzenleyeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?