6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Milli eğitim müdürleri toplandı

YOZGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, ilçe milli eğitim müdürleri ile bir toplantı düzenleyerek, geçen yıl yapılan çalışmaların değerlendirmesini yapıp bu yıl yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürleri her yıl olduğu gibi mutat toplantılar yaptıklarını ve 2009-2010 eğitim öğretim yılının ilk toplantısını düzenlediklerini belirterek," 2009-2010 eğitim öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başladık inşallah sorunsuz bir şekilde de kapatırız" dedi.

Geçen yıl başlayan okul öncesi eğitimde yapılan çalışmaların bu eğitim yılında meyvesini vermeye başladığını belirten Milli Eğitim Müdürü Gamsız, "Merkez ilçede okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 87'ye çıkmıştır. İlçelerimizdeki okullaşma oranı da oldukça yükselmeye başladı. Bu yükselişin duracağı yer yüzde yüz olarak hedeflediğimiz kısımdır. Hedefe ulaşabilmek açısından ikna ekiplerinin görevlerini sürdürmesi gerekmektedir. Kızların okullaşması çalışmalarda iki yıl önce başlamıştı. Müdürlüğümüz ait atıl olan binalar acil onarım ekiplerimiz tarafından tadilatı yapılarak kız öğrenci pansiyonlarına çevrildi ve 975 kız öğrencinin kalacağı yer hazırlandı. Orta öğretimden mezun olan 4 bin 166 kız öğrencimizin 3 bin 300 tanesini okullaştırmasıyla orta öğretimde kızların okullaşma oranı yüzde 80'e çıkmıştır, erkeklerde ise bu oran yüzde 71'dir. Orta öğretimde okullaşma oranımız bakanlığımızın ortalamasına göre oldukça yüksektir. İlimizde okula gitmeyen öğrencimizin kalmaması herkesin eğitim hizmetinden eşit bir şekilde yararlanması bizi mutlu etmektedir" dedi.

Özürlü çocuklar için başlatılan eğitim çalışmalarının da sürdüğünü dile getiren Gamsız, "Özürlü çocuklarımıza daha iyi eğitim verebilmek için sınıflar oluşturuldu. Rehabilitasyon merkezlerindeki öğrencilerin eğitim alabilmeleri yönünde denetimlerimiz devam etmektedir. Geçen yıl başlatılan ana kız okuldayız kampanyasında bin 60 kursiyer vardı. Bu sene bu sayı 6 bine kadar yükseldi. 4 yıllık fakülte mezunu olan gençlerimiz görevlendirilerek kurslar düzenlendi" diye konuştu.

Yozgat'ta eğitimi en iyisini nasıl yaparız onun çabası içerisindeyiz diyen Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, "Bu yıl SBS hazırlık sınavları ve ortak sınavlar yapacağız. Yılda 4 sınav yapılarak öğrenciler sınava hazırlanacak. Ayrıca halk eğitim merkezi vasıtası ile çocukların eksiklerini tamamlama ve sınavlara hazırlama konusunda kurslar düzenlenecek" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:57:00
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 14:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?